Anledning att välja byggbranschen – del 2

En bra anledning att jobba är i byggbranschen är att man träffar på de mest osannolika och märkliga människor man kan tänka sig. Det gör man förmodöligen i övriga livet också – vad vet jag om det? – men jag vet att vi har gott om dem i branschen. Och jag vet att det kan avar så fantastiskt roligt emellanåt att sitta i en byggbyssja och tramsa sig igenom en rast med tokstollar som borde få betalt för sin humor och briljans.  I mitt allra första blogginlägg någonsin skrev jag om den originellaste jag mött.

Jag kan skriva några till om samme man. Som att han skrev på en bok där inledningen skulle handla om ”min första orgasm”, han sa det med ett långt betonat aaasm. Vet inte varför.

Det första kapitlet skulle heta ”Hur jag förlorade min oskuld i en grusgrop i Skellefteå”. Detta direkt följt av kapitlet ”Hur jag släpade Elsa Svensson ädlaste kroppsdelar mot en grusgrop i Skellefteå”.  Naturligtvis skulle sista kapitlet heta ” Min sista orgaaasm” 

– Men det har jag inte skrivit än! flinade han glatt, gubbtjyven. 

Så kom igenom nu byggbloggare – berätta om människorna som roar och underhåller, som är duktiga och fantastiska.

Upprop – är Mats här? är Erik här? är Byggblasket här? är Viktoria här? är Calle här? är Rörmok här? är Peter här

är Krusbeth här? nähä, var är hon då?

Har vi några nya här? Glasmästarn kanske? Kom fram till podiet och berätta om det som är så roligt kl 6.45 varje dag.

Nån annan?

Annons

7 reaktioner på ”Anledning att välja byggbranschen – del 2

 1. Bra upprop, Sync!
  Lite mer positivism (som motvikt till bl a mitt gnällande…) skadar inte!!!

  Jag måste säga att det finns en anledning till att vi ”naglar oss fast” i den här branschen. För min del är anledningen: MÄNNISKORNA som jobbar i byggbranschen!!!! ALLA (utom ett par icke namngivna ”internrekryterade”, revirpinkande och prestigefulla s k ”chefer” jag haft)
  Inom byggbranschen finns många fantastiska att arbeta med och mycket humor. Även om jag själv främst jobbat på tjänstemannasidan är det nog – om jag skall generalisera – just byggnadsarbetarna jag upplevt som allra roligast att arbeta tillsammans med.

 2. Pingback: Vem har koll på utvecklingen? @ byggblasket.se
 3. Jaha !
  Vad som är roligt 06.45 varje morgon får jag nog vänta en sådär 20-30 år innan jag kan inse, som en medfödd morgontrött människa så tvivlar jag ibland på varför jag valde en bransh där det skall börjas okristligt tidigt varje vardagsmorgon.

  Men samtliga jag känner i den något äldre generationen verkar trivas bra med att gå upp mitt i natten och dra på sig blåbyxorna.

  När du skriver om orginal så kan jag inte låta bli att tänka på vår käre lackerare som vi brukar anlita.
  Denna Ove Larsson som man kan hitta på Ebbe Lieberhatsgatan är cirka 60+, denna man går är på jobbet 05,00 varje dag hela veckan och går in i sin verkstad som är en total dimma med frän lukt där det står färg burkar högt och lågt.
  Alla med fräcka oranga symboler med svarta kors på.
  Men rabblar man en RAL eller en NCS kulör som man vill ha så dyker han in i högarna och vipps där var den, jodå! 2 liter kvar i burken bara att vispa upp den lite.

  Att ljus armaturerna för längesedan är täckta med färg så det är totalt kolmörkt inne i lackboxen bekommer honom inte, han har ju på känn när det är tillräkligt med färg på materialet.
  Golvet är mjukt och skönt inne i boxen, detta är täckt av ett cirka 10 cm lager av gammal färg som ligger som ett pulver att gå på.

  Denna man har också som vana att dra en rolig historia varje gång en kund kommer på besök, blir givetvis lite tjatigt i längden men man kan inte låta bli att skratta när Ove skrattar så det dånar efter varje vits han drar.

  I Ica livsen där han handlar varje dag skrattar personalen lite i smyg åt honom, olika färg på träskorna varje dag kan vara lite udda men inte för denna man.

  Snällare finns inte, hjälper allt och alla med allt mellan himmel och jord, en tusenkonstnär.
  Bla, lackerare, fräsare, plåtarbetare, fastighetsvärd, snickare, mekaniker mm mm.

  Så fram med dessa orginal !

 4. Hade det inte varit för arbetstiderna (som Glasmästaren påpekar) hade jag själv jobbat kvar på byggen istället för att sitta här på min feta häck och skapa ”skrivbordsprodukter”…. Men en del skall ju hinna flera saker på morgonen – än att bara resa sig upp ur sängen. Åtminstone vi med barn och/eller hund.
  Bloggandet är kanske den nya branschen för oss morgontrötta.
  Vilka är förresten hindren för att införa lite mer flexibla arbetstider? Så att inte alla behöver kliva över varandra på bygget. Kanske hänsynen till grannarna/omgivningen? Men nå´t borde ju gå att göra åt arbetstiderna?! Om inte annat för att få bättre flyt i processen!

 5. Pingback: Positiva veckan: klart du ska välja en framtid i samhällsbyggarbranschen « I vårt hörn av nätet - en del av byggbloggarna
 6. Det är väl framförallt omväxlingen som tilltalat mig. Årstiderna, tidig morronsol eller gnistrande kyla. Ösregnet och flämtande sommardagar. Också att uppleva nya saker – jobbet är aldrig likadant. Man rotar sig inte, det är resor, och ofta också väldigt många sociala kontakter.
  Sedan är det ju att man lämnar saker efter sig. man kan peka på en kåk och säga ”den har jag byggt”. Jag, och trehundra andra, Men jag var med! Och det är en stolthet och glädje som man önskade att fler kunde få känna

 7. Se, nu börjar det ta sig. Snart kommer rörläggarn också, eller?

  Rörläggarn! varför e d så kul med rörjobb?
  (undvik snacket om att kröka och gänga – jag kände att jag var på gränsen för det anständiga – det får inte bli en machodebatt igen!)

  Flåt såg inte att svarat hemma hos dig
  http://vvsaren.com/2009/05/19/tank-positivt/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s