ÄTA – Chips

Fredag. Sambon jobbar sent. Jag och barnen har förhandlat – de får chips och sötsliskiga drycker till middag och fri tillgång till datorn, jag får ligga ensam i badet så länge jag vill. De har ju ändå varit en lite speciell fredag.

Jag och kollegan har gjort ett högst ovanligt drag och blivit hantverkare för en dag. Precis – inget byggkonsultande på en hel dag, nästan. Istället – blåbyxor och smörgås i en låda. Vi är normalt kaxigt högljudda om hur bra vi löser sånt ända tills vi står där och inser att verktygslådan inte är i ordning, det fattas både verktyg och det själklara drivet. Nåja, det tog ett par timmar att få upp ångan, sen bläddrade vi upp väggar och bjälklag. Av sju timmar på plats så kändes det effektivt i ungefär tre. Genomsnittlig i byggbranschen?

Men alltså hemma och färdigjobbad. Fokus ligger på badkaret.

Tidningen Fokus alltså, den ligger på badkarskanten och väntar på mig. Jag gillar den tidningen, den får mig att känna mig vuxen. Inte som kvällstidningarna, det står inget i Fokus om Robinson, inget om Let´sDance/BigBrother/Idol eller vilken reality-skit som nu är aktuell för stunden i TV. Fokus jobbar igenom artiklarna och tar sig tid.

Så i mitt varma bad, med tre arbetarklassöl, en skål med chips och en smutt med rom från någon ö långtbort – då känns det bra med seriös läsning som kontrast till frosseri och lättja.

————–

Fan också, den här bloggveckan började ju stark men det verkar som jobbet börjar gå ut över bloggandet. Jag har ju lovat Viktoria att bevisa varför ÄTA-arbeten är en dålig affär för entreprenören. Jag har lovat mycket. KAnske kommer jag ikapp någon gång.

Annons

12 reaktioner på ”ÄTA – Chips

 1. Jag är tålmodig. Eller det är en lögn men jag inser att det kommer att tid för en vattentät härledning av din tes. Det eftersom den inte är sann 😉

 2. Är inte du en tekniker? ”Sanningen är relativ…” Pfffft! Pyttsan heller. Sanningen är absolut. Rigid och orubblig. Liksom mig på nåt sätt. 😉

 3. Alla bara VET att avsteg från den ursprungliga och mycket ”noggranna” 😉 planeringen av byggprocessen – kostar mer än om ”ändringen” kommit från början och då inte varit en ändring utan en orginalbeställning.
  Här behövs ingen LOGISK förklaring eller bevis. Möjligen några undantag som kan bekräfta reglen!

  Sån´t här bara VET man – sen finns det säkert nå´n som spenderat några miljoner/miljarder på att forska fram en logisk s k sanning. Hur logiskt är då det?
  Men det är ju en annan fråga och en annan form av byggkostnad…

  • Klart avstegen kostar mer än om arbetena hade varit planerade! Det som skulle bevisas var att entreprenörerna i illa dold glädje tjänar en rejäl hacka på ÄTA-arbetena.

   Om jag hade lyssnat på byggubbarnas alla ”sanningar” som de bara VET så hade jag varit rökt för länge sedan. Således så håller jag på mitt och ifrågasätter allt. I varierande grad 😉

   • Det som skall bevisas är att entreprennörerna inte tjänar på ÄTA. De tror de gör det, men tyvärr killar…

    (Själva bevisningen är lite svårformulerad eftersom som den innehåller några ej kvantifierbara faktorer som byggare sällan räknar in)

 4. Pingback: Målaren som blev lack @ byggblasket.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s