Jag har tröttnat på fuskbyggare

Jag vet inte om det är jag som är lätt uttråkad.

Fuskbyggarna på TV4 känns numera ofräscht och som en seg upprepning. De jag umgås med på dagarna (byggare, arkitekter och konsulter) säger ungefär samma sak. Nästan alla väntar på att Timell/Ekdal skall ge sig på ett större byggbolag så det blir lite match. Att trycka till halvkriminella klantskallar som agerar i liten skala är för enkelt i längden.

Jag har bloggat om eländet tidigare här, här och här. Denna gången skiter jag lite grann i det. Som tur är så är Robert på Archicon tålig nog att se på alla avsnitten och pigg nog att skriva om dem också.

Robert avslutar snyggt med ett klockrent citat från byggaren i gårdagens avsnitt

”Jag har personligen inget med badrummet att göra förutom att jag har gjort jobbet”.

——

Jag kunde inte sagt det värre själv… 🙂

Annons

4 reaktioner på ”Jag har tröttnat på fuskbyggare

 1. ”Seriösa” byggare slår ifrån sig och menar att det som visas på TV4 inte är just seriösa byggare och att de inte företräder byggbranschen. Jag menar att de visst gör det! Dom är många dessa halvkriminella klantskallar och skillnaden mellan dessa och de som ni kallar ”seriösa” är hårfin!
  De klantskallar som är hemma hos mig och klantar sig, tillhör de inte ovanstående för att de inte har någon personlig vinning? Är de undantagna för att de klantar sig i Donald, Staffan och Anders namn? Donald, Staffan och Anders, tillhör dom ovanstående grupp? Är dom klantskallar som är halvkriminella? De som sålt 10.000-tals fuktfasader, är de halvkriminella eller till och med helkriminella? De småhusföretag som ALDRIG rättar till de fel som uppkommer på besiktningar (uttröttningsmetoden), är de halvkriminella? De företag som har egna besiktningsmän som knappt hittar några fel alls, är de halvkriminella? De företag som levererar vitvaror från de ”seriösa” vitvarutillverkarna där vitvarorna utan undantag går sönder efter 2-3 år, är de halvkriminella?

  Oavsett så håller jag med att det vore intressantare om de gav sig på Älvsbyhus, Modulenthus, LB-hus och allt vad dom heter, att Donald, Staffan och Anders fick stå till svars för den skit de levererar till oss som köper hus.
  Jag hoppas att dom inte går på bulvanen som säljer huset (hussäljaren/agenten) utan att man faktiskt går på de som har det yttersta ansvaret, Donald, Staffan och Anders. Det är dom som säljer skräphus och inte bryr sig om att vi husköpare har årtal av bekymmer och problem efter vi köpt vårt ”fina” hus tillverkat av den ”seriösa” hustillverkare.

  Sync, jag tycker fortfarande inte jag fått något vettigt svar angående procenten! Jag får det inte till att gå ihop!
  Vilka är ni då som är så jäkla ”seriösa”, vi kunder tycks inte hitta er, vem jobbar ni för?!!!! Vi har väl konstaterat att många av enmansfirmorna kanske inte ingår i denna grupp av seriösa byggare, småhustillverkarna är det inte, anläggningsbranschen, med de 3 stora i spetsen, är det nog inte heller. Polackerna och balterna menar ni ju själva är så jäkla dåliga. Vilka är det då?!!!
  Ni byggbloggare, Byggblasket, Sync, Calle och allt vad ni heter kanske ingår i den elitgrupp som kan betraktas som seriösa men det blir inte så många procent!

  Du tycker det är tröttsamt att titta på ett TV-program om de som blir lurade av din bransch men hur trötta tror du vi drabbade kunder är?!!!

 2. Vi säger så här – Byggblasket, Sync, Calle är seriösa – alla andra 450 000 människor är odugliga, ohederliga och mer eller mindre kriminella.

  Jag ger mig, Berra. Så måste det vara. Du har rätt. 100% skurkar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s