Om Sync och bloggen

Mattias JohanssonEn sak är säker – Om jag lärt av mina misstag, så kan jag väldigt mycket nu.
Jag heter Mattias Johansson, är född 1969 och började jobba i byggbranschen i Göteborg direkt efter gymnasiet 1989.

Som byggentreprenör har jag jobbat på stora företaget med 20 000 anställda, och på det minsta med 1 anställd (Jag själv). Som konsult har jag jobbat på stora företaget med 10 000 anställda, och på minsta med 1 anställd (jag själv, igen). Mer än 25 års års tokjobbande i alla led av branschen, genom toppar och dalar.

Rubrikerna i mitt officiella CV är många och omfattande och avslöjar kanske en viss rastlöshet/nyfikenhet alternativt ambition, beroende på hur man ser det.

Rent privat är jag glad att vara pappa till två fina barn. Efter några år i skogarna utanför Alingsås är vi åter bosatta i Göteborg.

Sync Blog

Denna blogg startade för att det fanns ett hål i kalendern hösten 2008. Proppen hade gått ur bostadsmarknaden och Syncs uppdrag stod stilla. Det och att jag har gott om funderingar och tankar om byggbranschen, branschens problem och möjligheter. Det fanns då och det finns ibland även nu en grinig stämning runt branschen med mycket negativa nyheter, jag tycker det finns så mycket mycket mer att berätta.

Så bloggen kom till för att vädra ut missnöje, berätta om det roliga som händer och om de viktiga människorna, ställa frågorna och kanske också få reda på svaren. Frekvensen inläggen är inte lika hög längre, det går månader emellan men uppenbarligen läses en del inlägg ganska ofta ändå.

Jag har samlat några av de inlägg som gjort mest avtryck på sidan Best of…, den finns här. I praktiken stannade bloggen av 2014. Numera finns en annan blogg som så sakteliga fylls med annat än byggbranschfunderingar.
Om du absolut vill läsa bloggen från början så klickar du här och stegar du dig framåt, det finns ingen genomtänkt kronologi men har du en regnig dag framför dig och inget att annat att göra så…

Åsikter och synpunkter är mina personliga, företaget Syncronisera Projektledning AB har naturligtvis en koppling till detta eftersom jag råkar vara VD och enda anställde där. Vill du kontakta mig gör du det via hemsidan.

——

Sync tycker

Sync tycker att det behövs lite ödmjukhet och eftertanke – i byggbranschen och på Planeten Jorden.
Sync vill bygga ett bättre boende – inte större, inte dyrare, men bättre. (Och lite snyggare också ibland).
Sync vill också att Planeten Jorden skall räddas från att koka över (jag har förhoppningar om att bli morfar runt 2030).

——

Annons

16 reaktioner på ”Om Sync och bloggen

 1. Angående att inte förstå mitt resonemang om benämningen kommun kontra stad, i bloggen ”Uppdrag granskning – Grattis Janne!” Vill Du berätta så noga som möjligt på vad Du inte förstår och sända mig detta bogavne@hotmail.com. …njaaa, det klarar Du nog inte av att däri också avslöja Din smutsiga anonymitet.

  • Hej B-O Gavne
   Efter en googling på ditt namn och några minuters läsande inser jag att du för en kamp mot okynnet att kalla våra kommuner för städer. Det utelämnar ju dem som bor utanför ”stan”, de som bor på landsbygden. Du jämställer det med folkmord och andra hyss folk haft för sig genom historien.

   B-O – allvarligt talat – du har säkert fått en del piller av din doktor. Ta dom. Slarva inte med det.

   ——

   (snyfthistorien om hur du som liten pojke fick en hund och därför inte lärde dig umgås med människor var förmodligen sann…)

 2. Hej! Din blogg är mycket trevlig att följa. Du tar upp både stort och smått och dina texter + filmklipp ger upphov till en hel del igenkännande skratt. Jag heter Nina Christensen och är webbansvarig på Tidningen Byggnadsarbetaren. Vi bygger om http://www.byggnadsarbetaren.se, och kommer att ha en underavdelning där vi presenterar byggbloggare på den nya hemsidan. Och vi vill så klart ha med dig där.
  Därför skulle jag vilja göra en kort, snabb, intervju med dig om ditt bloggande. Kan du kontakta mig så fort som möjligt?
  Med vänlig hälsning
  Nina Christensen, journalist
  Tidningen Byggnadsarbetaren

 3. Hej!
  Jag håller på att göra en sammanställning över bra byggbloggar, och där hamnar du! Men, jag undrar vad du har för mejladress? Förmodligen är den nånstans till höger men jag hittar den verkligen inte.
  Mejla på elin.c@anpr.se
  Vänliga hälsningar,
  Elin

 4. Du e ju lika korkad som Martin Arkad, Järntorgets Vd.
  Kolla in TV4 Play, det kostar inget men du e väl bara förbannat slö som inte orkar sätta dig in i det du skriver om din trovärdighet=0

  • Käre Bengt
   ”slö” är nog inte mitt problem,
   I morse villa TV4Play sälja ett Premium-paket för 79 kr/månaden. Det gick bättre sen, men jag har inte hunnit se hela än bara en snutt.

   För övrigt gläds jag åt den åsiktsfrihet vi har, och din rätt att så snabbt döma ut mig…

 5. Sync blev en ny bekantskap efter att du uppmärksammade mitt inlägg om den digitaliserade hantverkaren idag. Du har en vass ”penna” och jag beundrar dig för att tålmodigt svara både troll och foliehattar. Keep up the good work! 🙂

 6. Hej Sync,

  Vill tipsa dig om nytt boksläpp som kan vara intressant för dig och dina läsare. Tidningen Byggindustrins krönikör Fredrik Friblick är nu ute med ny bok: Skippa inte förspelet.
  Friblicks vassa penna skriver om rasism, mygel och sexuella trakasserier i byggbranschen och har på så sätt väckt mångas vrede. Med en ändå stor kärlek till samhällsbyggandet petar han på branschens allra känsligaste punkter.
  Friblick är till vardags VD på Prolog som sysslar med effektiviseringsfrågor i byggbranschen.

  Jag tänker att det kan vara ett relevant ämne för den här bloggen.

  Vänliga hälsningar,
  Mia

 7. Hej!
  Jag har missat att du kommenterat här. Skicka gärna dina kontaktuppgifter till mig så ska du genast få ett presskit.

  Vänligen,
  Mia

 8. Pingback: Tänk om, tänk rätt | Sync Blog

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s