Utsikterna är goda

Kompisarna på Helhetshus flashade sin utsikt häromdan på Facebook

jo, det är faktiskt en gnutta vatten med i bilden 🙂

Nåja, så är det när man bor mitt i smeten…
(De sitter i huset mitt i bild, vi kan se det från oss om vi tittar åt stan till)

…..

Syncs kontor däremot ligger ju på kajkanten, vi har helt oförtjänt fått en lite vassare utsikt…

Här  kan man ha åsikter om stadsplanering och sånt. Ett av stans bästa lägen, vi får en grym uteservering i bottenplanet med bästa kvällssolen och älven inpå fötterna. Och vad ser man? Jo, där ligger det lagerbyggnader för ett fraktbolag och en massa p-platser 😦

——

Nu har Helhetshus inget skäl att deppa. När det gäller utsikter har Helhetshus det väl förspänt nu. 4 av 8 sålda hus i Floda betyder i min värld att proppen har gått ur och att det som killarna jobbat för så länge nu är verklighet. Stort grattis.

Hoppas de tar sig tid att gotta sig nu. Hösten 2009 var arkitekten hålögd, blek och trött när Sync hade hardcoremöten med dem, nu tror jag han är pigg som en mört, äppelkindad och nöjd med livet. Hoppas det 🙂

——

Annons

6 reaktioner på ”Utsikterna är goda

 1. Tackar 🙂
  Pigg som en mört: Nja, har man en sexåring som varvar terror och primalskrik med charm i sitt sätt att manövrera mig så blir man hålögd (hon hade sitt finger med i spelet i höstas också)

  Äppelkindad och nöjd med livet: Absolut! Spännande detta!

  Fotnot: Det är väl bara att konstatera att ni ligger far beyond mäklarutsikt, och rent av har något som kan kallas riktig utsikt! Häromdagen provsatt jag bänkarna i det ambitiösa projektet med betong, häftig belysning mm som dykt upp på västsidan av huset. Det var uthärdligt;)

  • Medelålders vita män – vi tror att vi kan jobba dygnet runt och göra det bra. Det är mitt knark i alla fall, på gott och ont.

   Sen räcker det med en besviken kommentar från en sexåring som tycker att pappa borde bygga lego istället för att jobba eller bara ägna sig en stund åt henne eller honom. Det svider hårt i hjärtat då.

   Balans?

 2. Ett företagsnamn! (Valt för att bla beskriva ett ambitöst åtagande från idéskiss, via detaljplaner, förstudier, projektering och fram till genomförande)

  Vad är en/ett Byggblask? 🙂

  • Ett Byggblask är ett bloggnamn dvs också ett ambitiöst åtagande!

   Ja då vet jag nu vad ett helhetshus är: Det är ett blygsamt företag – som bygger hus som är mer hela än andra hus. Jag gillar koncepetet, dvs: ”fram till genomförandet” – punkt slut.

   Alla andra har en något längre process med slutbesiktning,efterbesiktningar i oändlighet, garantibesiktning, garantiåtgärder, rättstvister och förlikning.

   Äntligen nå´n som har vett att dra helhetsgränsen vid genomförandet!!! Detta fenomen förekommer nog bara i Göteborg… 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s