Tack bra!

Byggindustrin undrar i sin ledare hur byggbranschen mår. Jag tar chansen och svarar för alla – Tack bra!

Mest för att det är det man säger när någon man inte känner så väl frågar hur man mår. Jag menar – Hur skulle det bli om man svarade ärligt på sånt hela tiden?

Orsaken till frågan är egentligen att det forskats om byggbranschen, sammanställt det i en antologi och kommit fram till att det nog inte är så illa ändå. Kanske till och med riktigt bra. Lite oklart dock.

Antologin av Anne Landin, Lunds Tekniska Högskola, LTH, och Hans Lind vid KTH heter ”Hur står det egentligen till med den svenska byggsektorn? Perspektiv från forskarvärlden.”

—–

Jag har inte lyckats googla fram antologin än, men det löser sig nog snart.  Då skall jag kolla vad våra forskare kommit fram till denna gången.

Det verkar glädjande nog som att man tagit fasta vid att att branschen spänner över så mycket att det inte går att uttala sig så generaliserande som det ofta gjorts och görs. I media blir det lätt en homogen krets med människor vilket ju är heltokigt. Stadskansliets skrifter Skärpning gubbar och Sega gubbar används gärna som något slags bevis.

Folk i stort har nog också sin bild av byggarna och byggbranschen, cementerad av TV4´s Fuskbyggarna, Byggfällan i TV3 och andra underhållningsprogram. Detta trots att det beskriver en liten del av en nisch i den stora byggsektorn.

Eller så är det jag som har har en generell uppfattning om folk? Fan vet.

Skönt i alla fall att forskarna har lite split vision. Jag var lite orolig.

—–

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s