Bristande upplag och en bra telefon

Det har ju varit snack om byggares bristande förmåga att använda sociala medier på ett modernt sätt. Jag lämnade i och för sig en replik här men vill gärna illustrera med ett exempel. Högst tveksamt vad som är socialt i sammanhanget och vilket som är medialt, men ändå. Det är faktiskt bara en vanlig jävla telefon, typ.

—–

Fördelar med en Iphone i handen på en platschef är till exempel att det går snabbt och lätt för en entreprenör att visa när han stött på problem. Typ rivit ett undertak och konstaterat att våningen ovanför vilar på typ inget.

Jaha.

Nackdelen är …..

(varsågod för egen fortsättning där:) )

—–

(Sync kämpar hårt för att få skriva in i våra AF-delar att daglig fotodokumentation skall ske istället för kontrollplaner med i praktiken ganska meningslösa signaturer. En bild på balken i fråga där upplaget är fixat smäller högre i min värld)

—–

En reaktion på ”Bristande upplag och en bra telefon

 1. Nu är det något tjall på linan, bildlänken funkar inte här hos mig i alla fall?

  Jobbade med ett projekt där platschefen fotade alla färdigarmerade väggar m.m. innan gjutning. Verkade vara en erfarenhetsmässig grej för honom att det var bra att ha så man slapp vara stålmannen för att veta hur det egentligen var gjort sen. Om det blev någon diskussion.

  Vet dock inte om det följde med i relationshandlingsskedet. Det hade varit klockrent.

  Trevligt arbetssätt också att få en bild på ett knepigt snitt och stämma av att vi förstått varandra rätt när det gällde armeringen. Ibland uppkommer det ju också situationer där man inte riktigt kan göra som på ritning och då är det klockrent att se verkligheten på bild när man ska hitta på någon ny lösning.

  Jag tror även att viss kontroll skulle kunna ske på distans via bilder. Svårt att se täckskikt och dylikt, men man kan få en ganska god uppfattning om det är gjort som det är tänkt. Man kanske skulle kunna tänka sig att föreskriva att vissa kritiska snitt skall fotas och godkännas innan man bygger vidare.

  Alternativet är ofta att ingen extern kontroll sker. Om man missförstått ritningen så hjälper det ju inte egenkontroll av de som utför arbetet. Ibland har det ju t.o.m. blivit fel på ritningen. T.ex. den där balken i Kista hade varit lätt för en konstruktör att se på bild att det inte skulle fungera utan livavstyvning. Samma sak med den där broformen som rasat. Hade konstruktören sett på bild hur det såg ut i verkligheten istället för att man bara pratat på telefon så tror jag inte att det där hade hänt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s