Om man ger någon fingret…

Om man ger någon fingret så tar de ibland hela handen.  Mer ofta är det dock självförvållat.

Men men men. Man får göra det bästa av det. Kajsa Varg hade säkert löst det här smörfräst med peppar och salt. Jag kan tänka mig att det är relativt snabblagat och att det funkar med en ganska frisk kall sås av matlagningsyogurt, honung, senad och vitlök. Mineralvatten till tror jag.

—–

(bild snodd från Mrs Li)

—–

Annons

12 reaktioner på ”Om man ger någon fingret…

 1. Blir extra gott om man, likt våra kommunala tjänstemän, haft marinerat fingrarna i syltburken några år…

 2. Jag känner till det ideomatiska uttrycket ”Om man ger ena fingret, tar de hela handen”.

  Men ”att ge någon fingret” används också för att beskriva när man sträcker upp långfingret för att förolämpa någon.

  Även som ett idiom i sig för att be någon dra åt skogen eller strunta i något.

  ”Om man ger någon fingret så tar de ibland hela handen” blir rätt lustigt och absurt om man föreställer sig att när man sträcker upp långfingret blir man ibland av med hela handen. 😀

  Kanske om man ger fel person ”fingret” 😉

 3. Hoppsan! Ni kan inte glömma mig! Glädjande! Det som är glädjande nu är att många byggföretag får fingret så långt upp i pruppen nu att dom måste avskeda folk! Ingen kunde vara gladare än jag! Även om inte Sync har fattat det så är folk så oerhört trötta på byggbranschen så att jag faktiskt tror att det börjar märkas. Man är trött på allt från de stora fulföretagens asfaltkarteller och byggfusk till Kennys bygg som bygger fort men fel och tar för mycket betalt.
  Tack vare internet så mobiliserar sig fler kunder och får stöd av varandra. Glädjande!
  Jag tror dock att det kommer att ta ett tag för byggbranschens Y-barn att inse att det är smartare att bygga rätt från början och inte fuska så mycket. Det måste vara en lönsammare affärsidee. Det kan inte vara kul att vara byggare idag när alla grannar snackar skit om dom! Men så går det när man svinat i decennier!
  Det glädjer mig att ÄlvsModuHjältehus måste säga upp folk och kanske, bara kanske, inse att det nu har blivit så uppenbart vilken jävla skitkvalitet som deras varor håller. Det kommer ta längre tid innan byggarKenny/Denny/Benny fattar att vi tycker dom är pissdåliga. Tyvärr så räddar ROT-avdrag en hel del av dem. Man hade ju bara hoppats att skammen skulle få dem att inse att vi avskyr dem!
  Som sagt, ett långt finger rätt upp i pruppen på alla dessa jävla byggbolag som fuskat och svinat så länge nu! GÖTT ÄR DET!

  • Jag har inte riktigt hängt med på alla svängar, men jag förmodar att du personligen drabbats av något bygge som du är missnöjd med?

   Vad är det som hänt?

 4. Det är ingen hemlighet att jag har drabbats av byggbranschen men det som är anmärkningsvärt är att jag inte känner någon som INTE har drabbats av byggbranschen. Mer eller mindre, men de allra flesta har haft STORA problem vid ny/till/ombygge. Man läser dagligen om byggbranschen och hur svinigt den agerar! Jag har i långa inlägg på bla denna sida förklarat varför vi kunder avskyr byggbranschen så. Sök på Berra så får du nog upp lite info. Sync(y) har lite problem med att jag beskriver det som de allra flesta vet men ingen vågar säga. Därför tonårstjurar han lite.
  Han lever i en liten avkrok av byggbranschen där man verkar helt avskild från den verklighet som vi privatkunder ser. Det är iofs inte bara privatkunder som drabbas. Asfaltkarteller, fuktskadade skolor, simhallar, kommunhus, dagis osv osv gör att även ”storkunder” drabbas och i förlängningen även jag som skattebetalare.
  Så mitt enskilda bygge är inte så viktigt utan snarare det faktum att det verkar mer regel än undantag att det blir så. Jag är lyckligt lottad och kan ta den ekonomiska smäll som det blir men väldigt många är inte så lyckligt lottade och det blir en livskris och personlig katastrof för de inblandade.
  Genom åren så finns det hur många byggskandaler som helst att rada upp och byggbranschen verkar ALDRIG lära sig och jag menar att ett stort problem är personer som Sync som inte fattar! Nej, han verkar verkligen inte fatta! Yrkesstolthet eller tröghet, jag vet inte vad problemet är men något går snett.
  Det fanns en annan byggblogg tidigare, Byggblasket tror jag det var, som hade en något mer vaken inställning till byggbranschens problem. Nu verkar den inte finnas längre men jag tror att fler som honom hade lett till att byggbranschen kunde väckas.

  • När det gäller byggblaskaren tror jag att det var något annat som låg i fatet.

   Gissning/maggropskänsla var att han blivit permitterad från något jobb i just byggbranschen när han drog igång sin blogg. Verkade i alla fall finnas gott om tid just då att blogga och skriva kommentarer.

   Därmed inte sagt att det inte låg en hel del i det han skrev. Han for dock fram som någon sorts rättshaverist och jag betvivlar stark att han någonsin fick ut sitt budskap till någon med möjlighet att påverka de brister som råder. Kändes dock att han sansade sig lite på slutet.

   När det gäller Sync upplever jag att du ”kör upp fingret i fel hål”. Han har aldrig påstått att det inte finns några problem eller missnöjda kunder. Det verkar han vara fullt på det klara med.

   Jag som själv träffar mycket annat folk i branschen dagligen har också mycket svårt att se den bild du målar upp av idel människor som fuskar allt vad de kan för att tjäna en extra slant.

   Å andra sidan om jag själv stod på ruinens brant med ett felaktigt byggt hus som läcker in så skulle antagligen inte min bild vara så ljus heller. Jag kan ha förståelse för det också.

   Svårt dock att vinna sympati om man slänger förolämpningar omkring sig istället för konstruktiv kritik.

 5. Henrik, jag har försökt komma med konstruktiv kritik men byggbranschen är väldigt; ”Nej, för fasiken, det är inte vårt fel, det är kunderna det är fel på”!
  Jag har full förståelse för att det inte är politiskt korrekt att påpeka att det är många Y-barn och många av dom som ”hade otur när dom tänkte i skolan” som finns i byggbranschen men lik förbannat är jag helt säker på att det gör att byggbranschen ser ut som den gör. En del skulle kanske kalla det ”grabbig kultur i branschen” men det är bara om man är feg!
  Syncy är lite väl självgod och självklart är det lätt att påstå att det finns ”en del missnöjd” men han klarar inte av att se helheten. Han menar att det är ok att lura folk och ”bygga fort men fel” bara man är den där hyggliga killen i kvarteret som är pojkfotbollstränare.
  Min tes om Y-barn och ”dom som hade otur när dom tänkte” må tolkas som en förolämpning men jag menar på fullaste allvar att det är en relevant faktor. Dock har jag ingen lösning på problemet. Det är inte en så unik tanke! Det är många som resonerar så! Jag vet att det finns smarta och ärliga folk inom byggbranschen men tyvärr är dom för få. Dom lider ju också av att de flesta ser ner på byggkillen i kvarteret, han som fuskar och luras. Det kan ju inte vara så kul för den lilla del som faktiskt försöker göra ett bra och hederligt jobb! Ni kan väl inte på fullaste allvar mena att yrkesheder är ett begrepp som är speciellt gångbart i dagens byggbransch?!!!
  Jag har ännu inte fått något svar på specifikt vilken del av byggbranschen som Syncy anser är den hederliga delen!
  Många som påstår sig ”träffa mycket folk i branschen” är aldig med på 2-årsbesiktningen eller efter 4-5 är när det blir uppenbart att dagens småhus håller en USEL kvalitet. Dom är inte heller med när skolor, simhallar, dagis osv osv ska mögelsaneras eller repareras för att byggfusket varit omfattande. Inte heller brukar dessa uttala sig om ”storföretagens” ”megafusk” där vi skattebetalare måste stå för notan!
  Jag övergå till ENBART konstruktiv kritik när Syncy och byggbranschen kapitulerar och erkänner de ENORMA problem som byggbranschen har! Och nej, ett ironiskt ”jag kapitulerar” duger inte!!! 😀

  Min tes, i andra stycket ovan, skulle jag gärna vilja att någon bemöter! Att bara bli förbannad och se det som en förolämpning duger inte! Det är allt för många som tror att det är därför som det ser ut som det gör!
  Jag vet att du och Syncy säkert har 800 högskolepoäng var och givetvis inte tillhör nämnda grupp men då är ni ju desto mer lämpade att försöka övertyga mig om att jag har fel.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s