No smoking på Posthotellet

Smoking med twist. Så står det i inbjudan.
I inbjudan till invigningsfesten för Posthotellet i Göteborg.
Jag fick ingen inbjudan, men jag är inte bitter. Nej, nej, nej. Självklart inte.
Pffft, vad är väl en bal på slottet?

– – – – –

Nej, däremot är jag allvarligt störd på att vi aldrig fick till det där studiebesöket när det var bygge igån. Vi var på väg flera gånger men fick svårt att få ihop alla kalendrar. Sen när bygget drog ihop sig så blev PEAB lite mer stressade, vad jag förstår, och möjligheterna att strosa runt och blänga på stressade byggjobbare ströps.

Det är det jag är besviken på.

För det var ett imponerande bygge. När det var på gång och jag som bäst funderade på livet 2008 var jag så sugen att jag nästan var beredd att söka jobb på PEAB för att få jobba med det. Men bara nästan 🙂

Det är en logistikövning av hög klass att genomföra ett sånt bygge. Mitt på ett torg med mängder av människor, kollektivtrafik, en genomfartsled inpå knutarna, nästan helt utan plats att hantera sin egen trafik. Jag lyssnade på ett föredrag där PEAB berättade om hur de hade jobbat med detta. Imponerande och inspirerande för oss andra som fortfarande köper byggmaterial som bulkvaror och förvarar/flyttar/anpassar/slänger en massa dyra grejor i onödan.

– – – – –

Smoking med en twist? James-Bond-drinkar och fina folket i foajén? Frotera sig med energipaketet Stordalen?
Nej, jag står på utsidan med övriga pöbeln och kikar in genom fönstren, kanske vår styrelseordförande vinkar till oss?
Olika falla ödets lotter.

😉

– – – – –

(Kolla GP´s bilder)

Annons

4 reaktioner på ”No smoking på Posthotellet

 1. Det brukar ofta vara så att konsulter sällan får vara med på liknande tillställningar. (Själv är jag en enkel VVS-konsult). Ibland får man till nåders vara med på taklagsfester, annars får väl konsultgruppen trycka ut en omgång ritningar på guldkantat papper och ta med ut på krogen.

  • Det är min erfarenhet också.

   Det vanliga är nog att levarantör bjuder kund, och som konsult är man nästan uteslutande leverantör.

   Minns ett större projekt där konsultgruppen bjöd sig själva på en restaurangkväll i början av projektet. Inte bara handläggare utan i princip alla som skulle jobba med projektet.

   Inte så dumt att betala för sig själv och inte stå i någon form av skuld, och det var en rätt liten peng sett till totala projekteringsarvodet. Skapades en hel del kontaktytor då som var bra sen i projektet.

  • Det fanns ju ingen rimlig anledning till att just jag skulle nbli bjuden på kalaset på hotellet, jag har inte medverkat där alls. Men jag hade gärna velat.

   Annars brukar jag vara noga med att få med alla på kalasen, även konsulter, mäklare och adminpersonal som normalt inte får inbjudan till takstolskals och sånt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s