Julmys med de närmaste 100

Igår hade Sync ett julkalas, kontoret på Kronhusgatan blev tillfälligt ommöblerat till festlokal (igen). Knytkalas i dessa tider blev en fullträff.

Sync har ordnat många kalas men aldrig fått så mycket beröm. Det var inte just arrangemanget som sådant, även det gick klockrent, utan att vi fått en sån blandning med folk. Alla var där trots att många fått tacka nej av ena eller andra orsaken. Fastighetsägarn och Rivarn hälsade glatt på varandra, Grävmaskinisten och Arkitekten umgicks med Betongpumparn och Anläggarn. Få saker värmer Sync´s hjärtan så, som när våra vänner träffas och trivs tillsammans.

En kund till Sync tackade ja till vårt knytkalas med frågan – Kan man ta med sig en kör? Kören Delight gjorde succé!

Vilka fantastiska bidrag vi fick till julbordet. Ulf Murarn får priset för bästa uppläggning och dekorering – den kalkonen dog inte förgäves! Ulf Badrum får Året Hjälte-pris för att han släpade sig ur sjuksängen för att leverera sin hemgjorda senapssill, med livet som insats. Årets Pride-pris gick till Håltagarn som frankt klev ur garderoben, gick runt och strödde silverstjärnor och konstsnö på borden som värsta Ernst-kopian (sen klev han tillbaka in). Det saknades inget, köttbullar och prinskorv, sill och strömming finns nu så det räcker till midsommar. Priset i klassen Lokal Specialitet vanns av Grävmaskinisten som kom med egenhändigt lagad äggost, respekt. Några nämnda men ingen glömd.

Vissa gjorde det enklare för sig – Peter Betong tvingade sin mor att steka 100 strömmingar och lägga in, och hans fru griljera skinkan klockan två på natten. Peter själv bidrog med sitt glada sällskap.

Svartklubb och monsterstereo på sjätte våningen med stans skyline i bakgrunden avslutade kvällen, hörselskador och en grundlig bakfylla kommer drabba några i branschen efter detta, och det hör väl till att några alltid skall gå och lägga sig innan de går hem. Copywritern och Snickarn M tog sig en tupplur innan taxin hem.

Idag fredag är allt som vanligt igen, nästan. Kanske lite bättre.

Sync Julknytkalas 20081218, mera bilder
Annons

3 reaktioner på ”Julmys med de närmaste 100

  1. Pingback: LEAN Dialog « Sync Blog
  2. Pingback: Min svåger kan spela gitarr – det kan inte jag « Sync Blog
  3. Pingback: Varning för BORE-OUT « ByggBlasket

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s