Ny bloggkompis i kryprumsgrunden

Trygghetsvakten heter ett företag i fuktochmögel-branschen som överaskar med en riktigt intressant blogg. Välskrivet och inte så mycket mumbojumbo om mögelsporer på latin och RF-halter som det lätt blir när man pratar fukt i hus. Faktiskt inget alls  tror ja. Mycket bra.

Jag har ju tidigare avslöjat en del av mitt förflutna i den nischen, och har en viss klockarkärlek till just kryprumsgrunder och dess problem. Det blir sannolikt läge att berätta mer om det med tiden. Tills vidare så läser ni här.

Uppdatering:

Lustigt att man sammanfattar bloggens fokus som ”blandad kompott”. Hyfsat avancerad fokusering det:)

4 reaktioner på ”Ny bloggkompis i kryprumsgrunden

 1. verkar vara en hyfsat informativ hemsida och intressant blogg.

  Intressant reflektion är också – efter snabb-glutt på hemsidan – att Trygghetsvakten.se har tagit upp ”Älvsbyhus” som ett begrepp i sin Fuktordbok…. undrar vad de menar med det?

 2. Tack för din input. Ja denna formulering är något konstig. Skall nog se över detta. Faktum är att vi inte riktigt visste vad vi skulle ha för fokus på bloggen. Vi visste bara att vi hade massor att skriva men saknade forum. Så bloggen ser ut idag är att vi skriver om sådant som berör oss i vårt arbete med att driva ett innovativt företag i fuktig miljö.
  @byggblasket
  Ja Älvsbyhus ligger med och även Munters och i framtiden Smålandsvillan. Skälet till detta är att dessa företag är starkt förknippade med krypgrunder. Framför allt Älvsbyhus som bygger flest krypgrunder i Sverige.

  • Vad man skall ha för fokus på bloggen är en fråga helt klart. Jag startade mest på skoj i julas för att jag hade tid och dåligt att göra. Nu har jag tagit på mig all framtida rekrytering i byggbranschen, jag skall spara in 13 miljarder på bättre kommunikation och göra en Chalmersrapport om slöseri lite roligare. Vi får se hur det går med det.

   • Ditt initativ ang. Chalmers-rapporterna välkomnas av åtminstone Byggblasket. Slöseri-budskapet och Josephson-analysen av byggbranschen är klockren, så j-la bra. jag föll pladask för deras första rapport i ämnet – det var som om jag skrivit slutsatserna själv… Just därför är det också så frustrerande att de inte lyckas bättre med att nå ut utanför de gemensamma ryggkliarna i FoU-världen.

    Jag/Byggblasket försöker – liksom du Sync – att genom bloggandet nå ut med liknande/samma budskap och tankeställare som ”florerar” i FoU-rapporter med begränsad läskrets – ju fler kockar/bloggar desto bättre förutsättningar att förankra dessa tankegångar – och andra reflektioner från branschen. ”varför vi gör som vi gör”

    Ju fler byggbloggare desto fler reflektioner från branschen – lycka till därför även med fuktbloggen, Patrik & Co !!! Tekniklösningar tål också att skärskådas en del – och då inte minst ur byggnadsfysikaliska perspektiv!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s