Bakre majoriteten

Bakre majoriteten i klassen, det var jag och en till. Uttrycket myntades en eftermiddag när några i gymnasieklassen ville jobba in sista rasten och istället sluta dagen en kvart tidigare. Det var något om att hinna med ett tåg. Jag och min kumpan tyckte inte att vi skulle sluta tidigare, vi ville väl spela kort eller kanske möjligtvis bara vara lite besvärliga i största allmänhet.

Läraren försökte väl lite lamt göra en snabbenkät om vad majoriteten ville. Ingen större framgång i demokratiarbetet där dock. Det var då som Anna sa:

– Det spelar ju ingen roll vad vi vill, det är ändå den bakre majoriteten som bestämmer.

Bakre majoriteten! Vi gladde något alldeles väldigt åt detta under en lång tid efter det att uttrycket föddes. Numera åker jag själv med just det tåget och skulle bli skogstokig om någon fjant satt och fånade sig på min bekostnad så jag fick åka en timme senare.

Är det så enkelt att några högröstade okänsliga individer får styra vardagen och vilket tåg majoriteten skall hinna med?

————–

Annons

En reaktion på ”Bakre majoriteten

  1. Den tiden är snart förbi – när den lilla majoriteten kan manipulera och bestämma bakom ryggen på oss andra. Högljutt går dock fortfarande bra, kanske ännu bättre..!
    Tur för dig att du i alla fall är med på blogg-tåget så du kan vara med och högljutt manipulera och påverka resten världen – och byggbranschen!
    Några som är vana att bestämma allt, klia NÅGRA FÅ på ryggen och tillskansa sig fördelar kommer snart att bli akterseglade, precis som nästan hela mediabranschen precis upptäckt att de blivit…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s