Låtsas-Leif, du är unik (men du är inte den ende)

Rektor Leif WaldendorfMullbergaskolan finns inte på riktigt. Påhittad. Men hans finns ändå, han fyllde år i fredags, jag är kompis med honom på Facebook. Är man med på Facebook så finns man. Väl?

Hursom. Han är inte den förste låtsasgubbe jag råkat ut- för. I byggbranschen har vi fler fiktiva karaktärer än nödvändigt. Vi vet att de inte alltid finns, men ändå existerar. Typ. Till exempel så har Byggblasket har med ljus och lykta sökt efter en av dem – Någon Annan.

Någon Annan? Ja, den jäveln skulle man få tag i, han har mycket på sin Todo-lista, den killen. Han skall städa bygget, skrubba det sketna dasset, ställa in mjölken efter fikarasten. Han skall dessutom lösa besiktningsanmärkningar och göra slutkunden nöjd när alla andra på bygget dragit iväg på nya äventyr. Herr Annan! om du läser detta – hör genast av dig till Sync´s huvudkontor! (Mail går bra).
(OBS – Sync Blog är jämställd och Annan är inte könsbestämd än, men all vår forskning hittills tyder på att vederbörande är en man.)

——–

Jag har börjat kategorisera personer som inte finns men existerar ändå. Listan är inte färdig, men den finns …

 1. Hitte-på-gubbar
 2. Borde-finnas-gubbar
 3. Sol-och-vårare

Leffe på Mulberga är ju klockren på kat.1, Mr Annan kvalar in i kat.2. Sync kan möjligen snart börja skratta åt några av dem i kat.3 som vi råkat på. Dr Bluff som figurerade i ett projekt för några år sen, och naturligtvis fejk-professorn som köpte lägenhet utan en krona på banken. Det finns nog flera om vi skrapar lite på ytan.

Sync lanserar serien ”Låtsas-gubbar på riktigt”. Vi är byggare så vi tar det okronologiskt och helt utan styrsel. Start imorgon.

——-

Vet inte varför – men jag kom just att tänka på en rolig lapp jag såg en gång på en dörr någonstans.
”Morgondagen inställd p.g.a. bristande intresse”
Sitter den lappen uppe imorgon, då blir det ju inget förstås.

5 reaktioner på ”Låtsas-Leif, du är unik (men du är inte den ende)

 1. Tänk om Byggblasket ÄR Någon Annan….
  Inte konstigt att jag är anonym i så fall. Ni får helt enkelt leta upp någon annan – som är med i Face Book – att skylla byggbranschen på!
  Svar till ”Sol och Vår” 🙂

   • Tacksamt! Då har vi det ur världen.
    Jag litar fortfarande på dig… och väntar fortfarande på annat du lovat återkomma med t ex ang. entreprenadformer. Din prokranistratör , eller vad det nu hette…
    Ser däremot fram emot att få lära känna Någon Annan – på fredag! 🙂

 2. Lycka till!

  Det är ett mission impossible. Du kommer inte hitta denne Någon Annan. Lika lite som jag kommer att hitta Inga som ständigt och jämt lämnar mig i sticket.

 3. Pingback: Tredje Man lurar i vassen @ byggblasket.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s