Låtsas-veckan slut på Sync – på måndag blir det allvar igen

Veckan som gick här på bloggen var ju på låtsas. Låtsas-inläggen var dock helt sanna och finns på riktigt.

Sync har lite mycket just nu, det startade fler projekt än väntat, överaskande och roligt. Sen har vi ju några gamla problem lagda på hög att tas omhand när det blir som mest att göra. Det kommer möjligen gå ut över kärnverksamheten bloggen. På riktigt.

————

Låtsasvärlden inne i fantansin finns ju som tur är kvar för att närsomhelst formas till det man vill för stunden önskar eller behöver. När jag var riktigt liten så hade jag en låtsas-kompis som hette Kajsa. Kajsa var en kille som var med och ställde till sattyg i största allmänhet, han bodde oftast i tvättstugan. Min bror hade Lomben som bodde i Lombenskåne, det fanns en hel gäng med kompisar till honom också om jag minns rätt. Jag tror varken Kajsa eller Lomben varit så aktiva på sista åren men då var de säkert viktiga för oss och roliga för omgivningen.

I byggbranschen har vi en mängd stora och svåra problem som med bara lite fantasi egentligen är ganska lätta att reda ut. Jag vet att jag lätt svävar iväg som byggfilosof och önsketänkare – Men det kanske är det som saknas? – ett naivt ifrågasättande utan att behöva räkna hem den ekonomiska vinsten.

Utan att ha något chans Nobelpris i ekonomi så låtsas jag helt fräckt att det blir lönsamt om vi slösar mindre, gör mindre fel, blir lite gladare på vägen och när Någon Annan är identifierad (=vi själva!) och gör det han skall så vi slipper lämna ansvaret till Ingen.  Det funkar i min fantasi, i alla fall.

————

(Tack, rektor Wallberg på Mullbergaskolan för inspiration till denna veckas verklighetsflykt)
Annons

5 reaktioner på ”Låtsas-veckan slut på Sync – på måndag blir det allvar igen

  1. Din kompis Folke skrev nå´n stans på Mullbergsskolans blogg att Martin Timell fuskade hela tiden 🙂

    Nu skriver Byggvärlden att Herr Timell tänker hämnas mot HELA byggbrancshen genom att sända TV-programmet ”Fuskbyggarna”…

    På tal om låtsasgubbar…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s