Uppdrag granskning – rött kort

Det är svårt att gissa vad SVT´s granskning av Allbäcks Bygg och hans lite väl familjära relation till kommunala tjänstemän kommer leda till.

Några Sync-funderingar ändå.

——-

Jobbarkompisar
Gissningsvis blir det lite vakuum ett tag i kommunens organisationer. Övriga anställda måste ju få ventilera detta en stund. Säkert har några fått misstankar bekräftat, några tycker det var skönt att det kom fram, några är förfärade och besvikna.

Alla som beställer byggjobb och andra tjänster i offentlig förvaltning har fått en påminnelse i alla fall.

——

Den frånskilda hustrun.
Hennes bekymmer var att hon hade lite för få kvitton för att kunna sälja sommarstugan utan att alltför stor reavinstskatt. Att stugan var betald med mutpengar verkade inte vara hennes huvudbry, inte heller att hon åkt med på resorna och ätit på de fina restaurangerna bekostat av makes goda kontakter.

Jag fattar om hon vill skada sin exmake så mycket som möjligt, men det vore väl anständigt om hon lämna tillbaka den jävla lyxstugan till skattebetalarna, hon måste ju vetat hur det gått till. Länge.

——

Pressen
GP följer upp med flera artiklar, kvällspressen likaså. Hulthén är arg, läsarna tycke det är skit, alla byggen skall granskas, alla har hört snacket och man letar efter mer skojerier.

Lite blekt, tycker jag ändå. Detta var såpass väl känt att man borde hunnit göra mer research.

——

Ädelt
Jag trodde nog att man skulle snaska lite mer i kändisvinkeln i programmet. Sonen Marcus Allbäck jobbade ju på firman ett tag innan han blev proffs i bollsparkning.

Det hedrar Josefssons gäng att man inte tog den enkla poängen. TV4 hade knappast avstått.

——

Sist
Man måste haft skoj på UG-redaktionen när man hittade klippet (14.03 i i programmet) som fick illustrera Stefan Allbäcks fotbollskarriär. Öis möter Malmö FF, målvakten Nisse Hult (!) plockar ner ett riktigt tamt inlägg och kastar ut bollen till Bosse Larsson. Han älgar iväg och Allbäck klipper honom bakifrån.

Rött kort och goodbye. För Allbäck.

Det var i april 1971. Nu var det dags igen.

——

Uppdaterat : Aftonbladet vinkel är faktiskt ganska intressant.

Annons

En reaktion på ”Uppdrag granskning – rött kort

  1. Pingback: Inaveln i Göteborg – nu kartlagd @ byggblasket.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s