Tidplanering härifrån och framåt

Jo, det kanske inte kommer som en chock för precis alla men är ändå inte helt självklart tydligen. Historierevisionister till exempel. Andra världskrigets judeutrotning förnekas fortfarande av några tokar. Utsvängda jeans, fårskinnsvästar och sniffning i limpåsar är nog fortfarande lite pinsamt för sjuttiotalets tonåringar. Själv har jag ett flertal tidplaner och byggkalkyler i bagaget som jag inte gärna vill påminnas om.

Vi kan inte få gjorda saker att bli ogjorda bara för att vi önskar oss det.

——

Min dator förklarade för övrigt detta för mig mer konkret kan man säga.

——

Detta faktum gäller även byggbranschen, tyvärr.

Vi kan alltså inte planera förfluten tid. Det vi kan göra är att stämma av tidplanerna och se hur det läget är, sen kan vi justera planen till verkligheten och jobba vidare.

Byggbranschen har för många projekt där man alltför länge suttit med en tidplan som inte stämt med verkligheten. Istället för att göra ett omtag och anpassa planen till verklighet med en rimlig sluttid så ägnar man energi åt annat.

(Som att träta om vem som för länge sen borde gjort vad och varför det som ändå gjordes inte blev så bra som man kanske kunde förvänta sig om det nu inte varit just så att förutsättningarna för jobbet inte var så goda för det hade ju faktiskt regnat och ritningen stämde ju inte heller och dessutom så ändrade sig kunden flera gånger och det var ingen som egentligen såg det som ett bekymmer förrän jobbet var klart fast blivit fel och lite för dyrt för då blev det tjat om pengar och när det redan blivit grinigt så började projektledaren ifrågasätta kvalitén fastän han stod jämte och såg jobbet utföras och redan då borde sagt ifrån. Ja, ungefär så.)

——

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s