Kl 14 idag skall jag på besiktning

Jag är byggkonsult, det är inte helt främmande för mig att gå på besiktningar. Ibland är jag ju till och med själv besiktningsman.

Ändå är det speciellt idag. Jag går dit med en fullmakt i handen som ombud för en entreprenör som inte själv orkar, projektet har tagit hårt på honom, hans ekonomi och hans nattsömn.

Motparten – a.k.a. kunden – är en privatperson (snarare en familj) som förmodligen inte heller tycker det här är så kul. Ett byggprojekt som dragit ut på tiden, en jobbig vattenskada när väderskyddet blåst av, en lång rad omständigheter och överraskningar som man inte hade förutsett sommaren 2009 när man köpte jobbet.

Kommunikationen i projektet har förstås blivit  alltmer frostig, olusten hos parterna vuxit efter hand. Jag har ju än så länge bara hört den ena sidan. Jag har ingen aning om hur familjen resonerar, men gissar att man har en klar uppfattning om sin entreprenörs kvalitéer.

—–

Min ambition med dagen är att avsluta projektet idag på lämpligt sätt, ingen är vinnare men det finns alltid en nivå där man kan enas, tror jag. Hoppas jag. Att fortsätta slita på varandra kan knappast gynna någon.

—–

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s