Fuskbyggarna – Skyldig no 7

Reportrarna kommer allt närmare. Det började med att Allbäck fick Josefsson mikrofon uppkörd i nyllet. Jag hade en gammal klasskompis som börjat på Allbäck och vi hade precis träffats och snackat samarbete. Sync hade gjort ett förslag till uppdrag när en tredje kompis ringde och skvallrade att UG grävde en allt djupare vallgrav runt Stefan Allbäck.

Det blev inget uppdrag för Sync. Kompisen har inte svarat på det numret sen dess heller.

Det var ett år sen sen.

Igår pratade jagi telefon med chefen för hela Byggvärlden (om helt andra saker än Fuskbyggare dock).

Så idag kom ett mail om en Fuskbyggare no 7 som sänds strax i TV4. En gemensam bekant skickar ett tips om att dagens Fuskbyggare, Bengt-Åke Sparrman, gör ett försök att få ut sin sida av saken. Jag känner honom inte men han är alltså två handslag bort.

Vem vet – Sync kanske får vara med i TV snart 🙂

—–

Nåväl, jag skall försöka kolla Fuskbyggarna ikväll. Jag har ju lite grann släpt det spektaklet. Det följer alltid samma mall och gör samma dramaturgi om och om igen. För min del är det som underhållning betraktat lika med noll.

Sparrman & Nätt gör ett tappert försök att få TV4 att bli mer objektiva, min gissning ar att det lönlöst. Objektivitet är inte med i programkonceptet.

Sparrman lämnar också ut det svar man skickat till TV4 om sakfel i programmet. För mig som relativt invigd i byggverksamhet och som lite klärvojant kan man nog säga att det rör sig om skitsaker till viss del, sannolikt för att man är oense om annat mer odefinierat.

Nu skall jag kolla programmet.

—–

Mer om Fuskbyggare här på Sync Blog

Extra intressant – TV4 gör samma som Sparrman, man lägger ut sin uppfattning om ett fall där de själva blev fällda av Granskningsnämnden för Fusk-TV (förlåt, osaklighet)
Lipsillar 🙂

—–

Annons

En reaktion på ”Fuskbyggarna – Skyldig no 7

  1. Det hade varit relevant att fråga arkitekten från vilket underlag han hade ritat. Även han arbetade mot en privatkund med allt ansvar det innebär på grund av förmodad asymmetri i kunskapsnivån inom området.

    Kundens investeringsbeslut baserade sig på att de kunde få ut de höjder som arkitekten redovisat. Även att flytta ner bottenplattan ”nästan en meter” hade möjligen kunnat innebära problem det också.

    Sen att som byggaren börja skalmäta på en bygglovsritning för att sätta ut golvhöjden var inte helt ok när man tittar i backspegeln, men tyvärr är han knappast ensam om detta förfarande.

    Sensmoralen är nog att en riktig inmätning alltid är på sin plats vid en ombyggnad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s