Konsultens drivkrafter (alternativt dåliga karaktär)

Jo, det pågår ju studier i både intäktsmodeller och sätt att ta betalt i konsultledet samtidigt som en introvert navelskådning om vad som får konsulter i byggbranschen att överhuvud taget lämna sängen kl 05.15 när det regnar i oktober.

Gårdagens inlägg var ju den officiella delen av det. Jag missade ju att man nog jobbar för att man gillar människor, att man gillar tjôtet och jargongen, man gilla kompisarna och de nya man träffar. Knappast specifikt för byggbranschen men ändå en påtaglig faktor för min del.

På ett projekt vi har så har vi traditionellt byggmöte varannan vecka. En samling medelålders män som sitter och pratar en timme. Kaffebrödet på de mötena har lyft lite utöver det vanliga, det räckte med en liten gliring, sen satte ventplåtslagarn nivån. De sista raderna i byggmötesprotokollet är överlägset mer lästa just nu.

—–

Funderar på hur jag skall behålla min image i detta projektet. Det krävs ett bakverk i den mer avancerade skolan. Jag tänker sprödbakad smördeg, fransk känsla, smörigt med vaniljcreme, chokladstänk, kanske glasyr. Väntar in tips från Malena på Byggtjänst inom kort 🙂

Gott

—–

Annons

2 reaktioner på ”Konsultens drivkrafter (alternativt dåliga karaktär)

  1. Ber om ursäkt för att jag inte har uppmärksammat att jag blivit utmanad i detta blogginlägg. Det har varit lite mycket på sistone… Men det är klart jag kan komma med nått bra recept. Återkommer med länk på twitter. 🙂
    /Malena

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s