Jag hugger i sten

…eller – God fortsättning – som man säger. Julen är slut, jullovet pågår och jag tänkte stjäla några dar från jobbet och ägna mig åt familjen.

Julefriden på jobbet är inte helt komplett dock, ett par projekt som oroar. Det ena hjälper kollegan mig att lösa, där hugger jag bildligt i sten. Det andra står inför ett avgörande, på måndag krävs ett tydligt besked från flera håll. Vi får se hur det går.

– – – – – –

Just hugga i sten mer bokstavligt är annars det roligaste vi har att fundera på just nu. Kollegan har i sitt jobb med VSBK sytt ihop en resa igen. En resa för konstnärer, fastighetsägare, byggkonsulter och entreprenörer. 2008 var vi på en första sån resa, då till Portugal, Monte Lavar. Det var fantastiskt.

I slutet på februari 2012 åker vi till Indien, 10 dagar. Det finns ett par platser kvar att fylla upp, än så länge.

”I Mahabalipuram, som ligger i delstaten Tamil Nadu med sina 14.000 invånare, ligger Sculpture plattform India.  Mahabalipuram är hjärtat i den indiska stenindustrin och ett Mecka för indiska konstnärer som arbetar i sten. I staden finns 100-tals skickliga stenarbetare och det har så funnits i över 2000 år.

Sculpture Platform India är uppbyggd för konstnärer och stenarbetare och erbjuder möjlighet för intresserade att arbeta i, eller prova på att arbeta i sten och brons.

Du får mycket grundläggande utbildning i bearbetning av indisk granit, såväl som i mjukare stenarter såsom marmor och kalksten. Nestor Stefano kommer också att lägga ett konsthistoriskt perspektiv på hur stenindustrier och konstnärer arbetar med sten i Indien såväl som i andra delar av världen. Studiebesök kommer att genomföras på stenindustri i närområdet med utgångsläget att kunna finna lokala tillverkare av byggnadssten, såväl som på historiska platser med dess grandiosa stenskulpturskatter.” 

– – – – – –

Först skall vi reda ut verkligheten, förstås.

God fortsättning, alltså. 🙂

– – – – – –

Annons

En reaktion på ”Jag hugger i sten

  1. TA MED MIG TILL INDIEN!!! Jag har faktiskt sadlat om till entreprenör nu. Förutom att jag ska sätta min prägel på Göteborgs arkitektur så ska jag börja importera brasilianska fotbolls- och volleybollspelare. Det är inte ett skämt, jag är så sjukt connected. Allt är en del i Det Stora Sociala Projektet som är min karriär. (Okej det där med fotbollsspelarna kanske är mest för att bli snuskigt rik.)

    ps. Om man tar ut glädjen i förskott så får man vara glad lite oftare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s