Sverigekartan så som vi ser

Min far upprepade gärna en del skämt under vår uppväxt, till exempel:

Militärer: ”Om inte verkligheten stämmer med kartan så är det kartan som gäller!”

Min bror Anjo har gjort en karta idag som just nu dupliceras på Twitter i en farlig fart. Helt säkert största underhållningen i de kretsarna så här långt på dagen. Enligt farsans devis så gäller den oavsett om den faktiskt stämmer eller inte.

Humor, vänliga giftpilar och viss självinsikt.

– – – – – –

Vi har humor här i Glenn-land, det vet ju alla.

Veckan som gick var riktig rolig när GP listade de hundra personer som kan betraktas som makthavare över diverse områden. Industrifolk, fastighetsmagnater och popsångare i en ganska bred och fin lista. Många namn vi kan vara stolta för. Även politiker och journalister fick vara med, vi tycker om dem med ibland.

Har inte järnkollat men byggentreprenörer verkar trots allt saknas på listan. Jag menar – Stefan Allbäck borde ju haft en plats på den innan det rasade, och han var väl inte helt ensam?

– – – – – –

Sen kom Handelskammaren med en skrift av den förre GP-medarbetaren Robert Odenljung om Göteborg – En underhållande del av Sverige. Mycket intressant. Speciellt jämfört med uppropet Vakna Göteborg.

Men Kronér, Loket och Glenn Hysén??? Är det våra galjonsfigurer? Goa gubbar allihopa, men inget vi vill skylta med eller vara kända för?

– – – – –

Det skulle vara intressant att se en lista över Sverige i stort (dvs Stockhom med omnejd) , gjord efter Handelskammarens kriterier om det nu funkar. Aktuella TV-personligheter, kända artister och några till skulle väl hamna där. Trots att de inte är de vi helst identifierar oss med.

Min gissning – Kungen kommer högt upp, den som bäst imiterar kungen Robert Gustavsson och hans kompis Henrik Schyffert förstås, Blondinbella och Kissie – no doubt. Kommer tyvärr inte på någon fotbollsspelare från den sidan landet, men den där Zlatan är ju alltmer känd (har dock inte fått sex getingar i Expressenbetyg än vad jag vet).

Känner mig rätt nöjd med Glenn. Trots allt.

🙂

– – – – –

(och ja, jag vet – jag har ju flyttat en bit från stan – bor på ”okänd mark” – men gillar Glenn ändå)

Annons

4 reaktioner på ”Sverigekartan så som vi ser

 1. När en handelskammare eller en snarlik institution skall ägna sig åt citybranding och marknadsföring blir det ju närmast alltid så där tröttsamt och allmänt passé.

  Det är emellertid tveksamt om det privata näringslivet är mycket bättre. Den som hittade på sloganen ”Haga: cozy shopping and fika since 1634” borde ställas upp på Järntorget och avrättas när revolutionen kommer.

  Kartan över Sverige var emellertid träffande!

  • Skönt att höra att det är så själklart att ”revulotionen kommer”.

   Min kollega har degenererat så långt till höger att han numera röstar på Vänsterpartiet. Han behöver höra sånt här 🙂

   • Haga-sloganen är ett sådant hån mot historien att den i sig förtjänar en revolution. Och nu dök din brors karta upp på fb via en kollega till mig, som är fd journalist boende i Stockholm.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s