Hjälp! Min dotter kan bli revisor

Det finns saker i livet som är märkliga. Till exempel det faktum att jag, som så många andra småföretagare, har en kroniskt dålig förmåga att hantera egna kvitton. Jag vet att många duktiga, framgångsrika företagare får ungefär samma älskvärt formulerade mail:

”Saknar kvitton på din Mastercardfaktura för mars månad.
Och februari och januari också faktiskt, om du har glömt.
Med vänlig hälsning
Bokföringen”

– – – – – –

Nu är jag jag ju inte bara företagare utan även pappa, så jag rafsade ihop allt jag hade i kvittohögen, stuvade det i en plastpåse och tog hem det. Lösningen fanns ju hemma i Familjen AB.

Den på bloggen närmast rikskända sjuåringen som transformerades till åttaåring har lite i skymundan varit nioåring och är nu på slutfasen som tioåring. Snart elva alltså. Hennes egenskaper och sätt att bete sig i ekonomiska spörsmål är alltså grundligt redovisade tidigare. Hon är dessutom ljuvligt nöjd med att sortera och strukturera saker, lägga i ordning och pricka av. I koncentrat kan man säga att hon har allt som krävs för att sortera mina kvitton.

Ja, eller nästan då. Hon förhandlade självklart fram en ersättning på hundra kronor för egen del. Ingenting är gratis.

Frid och fröjd. Hundra spänn, det känns värt det. Ända tills hon börjar. Då kommer frågorna.

– Varför skall Sync betala din parkering?
– Har du handlat på Systemet för Syncs pengar?
– En vegetarisk !? Vem har ätit vegetariskt?

Det var inte min tanke att jag skulle behöva stå till svars för vad jag handlat. Tror hon att HON är revisor?

Efter en stund så är inspirationen inte lika stor

Hon: – Det här är tråkigt 😦
Jag: – Ja, du fattar varför jag  samlar på hög
Hon: – Det är ju bättre du lägger dem i ordning direkt

Så. Ett angrepp på min ordningssinne och min disciplin också. Tack, kära dotter.

– – – – – –

Så när jag så enfaldigt tänkt att hon skulle bli en simpel byggprojektledare så kanske jag var för blygsam, han kanske blir revisor. Just nu är det i och för sig smyckesdesigner, delfintränare eller allra helst bonde. Artist skulle också funka, sjunga och dansa i utbyte mot lyx, flärd och berömmelse. Men, som sagt,  bonde – ”inte så lyxigt” – det verkar hon tro på just nu.

Eller revisor då.

– – – – – –

Annons

3 reaktioner på ”Hjälp! Min dotter kan bli revisor

 1. Fast du har också lite ”latent” ordningsinne och gillar också att strukturera och kategorisera?

  Äpplet faller sällan långt från trädet 😉

 2. Låter lite som skomakarens barn. Känner allt för väl igen detta. Jag kan hålla det mesta
  om 10+ projekt i huvudet samtidigt (är VVS-konsult). Har dock svårt att komma ihåg vart jag
  parkerade bilen utanför köpcentret, än mindre varför jag åkt dit. Har dock en fru som håller
  reda på sånt.

  • Jag hade en väldigt bra chef på stora konsultfirman. Han var projektledare sen 20 år, chef för avdelningen dessutom.
   Han berättade om ett tillfälle när han och hans fru av en tillfällighet mötte en av hans kunder på stan. Kunden förklarade för frun att de var så nöjda med hennes man, han hade ” så bra ordning och reda på allting”
   Hon gapskrattade. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s