LEAN Dans

Jag är en vit heterosexuell man i 40-årsåldern, jag dansar bara om jag är på gränsen till alkoholförgiftning. Skälet är sannolikt en kombination av blygsel, hämningar och viss brist på taktkänsla (rent fysiskt alltså).

Våra byggföretag styrs till stor del av medelålders vita män, man kan nog gissa att det är större dominans av medelålders vita män än genomsnittet i samhället och i andra branscher. Jag kan ha fel där, skall kolla det någon gång.

Våra byggföretag beter sig därför som medelålders vita män gör. De dansar inte om det inte är alldeles utan kontroll. LEAN-tänkandet bygger på en ödmjuk inställning där man vågar erkänna sina misstag (och bli belönad för det) och är modig nog att på skakiga ben lära sig något nytt. Det kräver att du lyssnar på alla inblandade och är snål med gemensamma resurser men generös med dig själv.

Det finns ju ett talesätt att ”allting går som en dans”. Det betyder att allt flyter, inget strular och man känner en glädje och tillfredsställelse. Så ett är dags för byggbranschen att ställa ifrån sig groggen på bardisken, lämna grabbgänget och bjuda upp. Bjud gärna upp en dam för de är för få i byggsvängen, men viktigast är att man leandansar. 

4 reaktioner på ”LEAN Dans

  1. Det du skriver om att bjuda på sig själv, att vara generös med det egna jaget och samtidigt snåla på de gemensamma resurserna tror jag är viktigt. Jag tror att just det är ganska svårt och att det bara är ett begränsat antal personer som klarar av det inom ett arbetslag. Det gäller att skapa en atmosfär som underlättar ett sånt beteende och attityd som är generös.

    Då det kommer till dansandet så efterlyser jag mer dansanta karlar! Helt klart! Om taktkänsla saknas så är i alla fall jag inte sen med att ta över förandet. Leandans – ja tack! 😉

  2. Jag vill bara förtydliga att detta var en rent symboliskt resonemang. Jag tänker fortsätta att stå och se cool ut, stampa med foten och namedroppa gitarrister från sjuttitalet.

  3. Jojo, stampa du men om det inte är i takt så ger det inte så stora utslag på coolhetsskalan… Å gitarrister från sjuttiotalet är väl lite för långt tillbaka i tiden för att det ska vara coolt? Eller? Jag menar vem kommer ihåg såna gamla stånkar? 😉

    Du är väl ändå inte en sån som tackar NEJ då man bjuder upp Sync?!

    (Sorry att jag spårade ur lite här… kunde inte låta bli bara)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s