Dagens outfit – viktigare än entreprenadjuridik?

Igår satt jag med en jurist i tre timmar och tragglade igenom entreprenadavtal, AF-del och upplåtelseavtal för ett litet bostadsprojekt. Sista touchen, liksom. Vi byter ut ett ord eller en fras, lägger in kommatecken och petar rent allmänt. Jag är ganska dyr per timme och juristen kostar säkert det dubbla ändå, så det är verkligen riktiga vuxengrejor det här. Då ringer telefonen.

Jag svarar egentligen inte om jag sitter i möte, men om det ringer hemifrån så gör jag undantag. Man blir ju liksom lite nyfiken på vilken dag huset skall brinna ner eller på annat sätt förintas. Sen kan det ju faktiskt vara något viktigt eller allvarligt också. Det var dottern, 7 år, som var i andra änden.

Jag viskade: – Jag sitter i möte, är det viktigt? (Så som vuxna gör)

Hon sa: – Ja det är det. Pappa vet du, jag har fått nya stövlar och nya skor!

Tråk-pappan svarar: – Jaha, men du kan vi ta det sen?Dagens bästa outfit


Nej, hon fortsätter: – Stövlarna är lila med snören, och två par innerskor och jympadojor som är jättefräcka. Å pappa vet du, stövlarna är jättefina!

När jag la på skrattade entreprenadjuristen och jag gott åt samtalet och var överrens om att detta faktiskt var viktigt, trots allt

Som motvilligt fåfäng bloggare så kollar jag statistiken 20 gånger om dagen och ibland har det poppat in någon och räknaren byter till tvåsiffrigt. Tjohoo. Jag ligger nog bara 100 000 dagliga besökare efter de stora modebloggarna. Så jag har ju verkligen övervägt tanken att lägga ut dagens outfit, men skjorta och jeans blir liksom ganska löjligt. Nu fick jag äntligen chansen tack vare en tokig sjuåring.

Dagens coola outfit

Sjuåringen som glatt utropade: – JA, det regnar idag! när hon kom upp i morse. Hon skulle på utflykt i skogen och de nya stövlarna som en smäck. Så nu är väskan laddad med pannkakor, varm choklad, frukt och smörgås, och om hon haft en mobiltelefon så hon garanterat struntat i att svara i den under utflykten, för nu är det viktigt på riktigt. Inte som pappas entreprenadjuridik. Kanske till och med viktigare än bloggstatistik?


5 reaktioner på ”Dagens outfit – viktigare än entreprenadjuridik?

 1. Fantastiskt, underbart. De där samtalen känns igen (Fast mina brukar handla om bakning/”jag har tråkigt”/”hej, jag är hemma”). Men, det är bättre så än att de inte hör av sig, tycker jag.
  Se’n är sms en förträfflig uppfinning i de här sammanhangen. I alla fall för mig som sitter i ”mottagande ände”!

  Apropå att höja modegraden och ta ut svängarna? Du såg väl mina byggbloggarkollegers nedslag i modevärlden – stjärndesignern Bea Szenfelds PVC-klänningar (http://byggbloggarna.se/materialistiskt/)?
  Materialvalen tycks ju gå i samma linje iallafall!

 2. Vad säger du, ska vi utlysa uppropet ”Byggmodet 09”? Alla hågade rycker tag i mobilkameran och en kollega, bränner av ett foto och mms:ar eller mailar in till oss. Vi samlar ihop och publicerar.

  Teman: ”Vårvågat vid vägen”, ”Basmode – byggmode”, ”Projektledigt efter jobbet”, ”Dekonstruerat för arkitekten”, ”Klädd för Cad”!

  Galen, fånig, spejsad? Får man väl vara ibland!

 3. Bra idé. Du får programera in en modebloggare på sin sida. Fistads och Blaklader kan säkert sponsra, jag själv är nog bäst lämpad som modell. Jag kan tänka mig lite strandbilder med schyssta hängslebyxor, lite halvnaket men ändå seriöst liksom. Tror jag. Skall nog fundera på det en stund.

  Ordnar du med resten?

 4. Härligt.
  Snacka om att bli påmind om vad som egentligen är viktigt här i livet.
  Familj, barn och barnbarn

 5. Pingback: Tack, bara bra! @ byggblasket.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s