Finns det hopp(are)?

Sync jobbar med ett projekt som skall innehålla lite jympa-salar och sånt. Jag vet, träning är inte vårt huvudnummer. men det kanske kommer bli.

Nu kom frågan upp bordet – vad händer om 120 pers hoppar i takt i huset? Rasar det? Gungar marken iväg? (vi har lite problem här i stan med en arena som är nybyggd och där Blåvittklacken gungar igång halva innerstan. Grannar som i störs av klirr i vitrinskåpen och ibland lite sjösjuka.  Håhåjaja.

Nåväl. Vårt problem är kanske inte heller att förakta. Bäst att kolla. Sync ringer konstrutören, ställer frågan. Först ett gapskratt till svar, sen lite allvar. Han råkar vara inblandad just i projektet att styva upp den nybyggda arenan. Han skall kolla om det kan bli ett problem – 120 pers låter inte så mycket, men ok. Nu är det en konstruktör i Sync´s smak. Han är inte mycket för att slarva bort mycket pengar på undersökingar om långa möten och sånt. Han är mer praktiskt lagd.

– Nej, om det kan vara ett problem överhuvudtaget, då är det bästa att ta dit 120 pers och hoppa så mäter vi vibrationerna samtidigt. Det blir billigare.

– Det löser jag, sa jag. (För jag säger så utan ha täckning för det – ibland=)

Senare berättar jag detta för arkitekten som en rolig historia. HAn skrattar också och frågar hur jag skall få ihop 120 pers-

– 120 byggkonsulter, det blir ju väldigt dyrt i så fall. 🙂

Tänkte inte på det.

————-

Lite senare på kalkylavdelningen:
120 arkitekter och projektledare som skall åka dit, klä om, jympa, duscha, åka tillbaka till kontoret – jag skulle tippa på att vi klarar det under 300 000 kr. Moms tillkommer.
Sen tillkommer normala konsult-ÄTA, kaffe, kopieringskostnader, avtalsjuridik, uppstartsmöten, mm. 400 000 + moms och då är inte själva mätningen inräknad.

Shit va vi är dyra.

(givetvis får hyresgästen fixa det gratis, men som räkneexempel är det intressant på nördnivå III)

Annons

3 reaktioner på ”Finns det hopp(are)?

  1. 😀

    Strålande! Ring mig då det är dags, jag kan ställa upp för halva priset. Din stad är rätt trevlig, bara jag slipper stå och gagga på en mässa (som sist). Hoppa det är jag bra på och dessutom är jag särdeles välutrustad viktmässigt. Dock ligger jag inte i 0,1 tonsklassen.

  2. Nja, halva timpengen lurar inte mig. Du skall säkert åka dyr biljett på tåget, bo på fina hotellet med spaavdelning och sånt.
    Sen får jag press på mig att göra arbetsmiljöplan också. Särskild risk för t ex korsbandsskador och sträckningar. Vi snackar kontorsfolk nu…

  3. Dyr? Nej då! Jag vill bara på på våning 22 av 23. Spa? Nej, men lite massage av de där supermassörerna som huserar på våning 22 vill jag nog allt ha. Å en vit stor morgonrock. Å så frukost med linneservetter. Ingen bomull här inte, det skär sig liksom mot stilen i övrigt där på 23:e våningen.

    Sen till hoppandet. Jag är tålig. Norrlänning. Vi tål hoppande. Länge. Kontorsfolk eller ej, hoppa kan jag. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s