Sådärja, oordningen är återställd

Jag har läst många undersökningar om byggbranschen sista året. Det finns en undersökning som säger att man i byggbranschen får gjort ungefär hälften av det man tänkt sig varje dag.

????

(här skulle man kunna klippa in Monthy Pythons klassiska sketch om rikemanspojkarna som försöker överträffa varandra i armod och misär under barndomsåren – You lucky bastard! – bara för att illustrera känslan)

Jag är byggare, numera inte entreprenör men väl projektledare och konsult, och jag kan lugnt säga att jag ligger i toppskiktet i branschen. Så högt upp i toppskiktet faktiskt så att jag ligger över snittet här, jag hinner med bortåt en tredjedel av det jag tänkt få gjort på dagarna, denna veckan är så här långt av yppersta klass och det kan bli så mycket som en fjärdedel klart av det som stod på ToDo-listan i söndags kväll.

——-

Så. Om jag haft tid så skulle jag läst den här bloggen från början till slut, följt alla kloka principer och goda råd. Teoretisk skulle det bli jääävligt nice, allt skulle falla på plats, alla skulle vara glada och bli rika som troll. Håhåjaja.

Annons

21 reaktioner på ”Sådärja, oordningen är återställd

 1. Hej !

  Vet om att det är svårt men om du och alla andra minskade ner todo listen en aning, och inte vara inbitna tidsoptimister.

  Då hinner man ju med hela listan !

  Funkar faktiskt, provade detta själv under hösten, med resultat av nöjdare kunder, lugnare mage mm.

  Mvh Henrik

  • Bra sagt, Glasmästaren!
   Jag tror inte du heller tjänade minde pengar för det – åtminstone inte mindre på längre sikt. Hälsa är dock alltid viktigast!

   Ett föredöme till! Är du sugen på Guldspiken…? 😉

 2. Hej igen !

  Ett liten detalj i mitt präktiga uttalande är ju att jag provade detta.
  Det är alltid lätt att ramla tillbaka och bli tidsoptimisten igen.
  Provade detta de senaste veckorna.

 3. Åh !

  Man blir allt lite smickrad ändå, kanske inte så dum den där spiken !

  Kanske är man lite redig ändå !?? ha, ha !!

  Men jag tycker allt lite synd om din glasmästare, han ville väll inget ont med det han skulle utföra.
  Blev inte så bra bara, kanske tur att vi är olika som människor trots allt!?

  Handen på hjärtat så visst har man gjort bort sig ett par gånger för mycket med kunder, och i dessa bloggartider så vet man ju aldrig hos vem man är.

  Jag har ju själv stått och tagit 100 kilos rutan själv och trott att jag var effektiv hemma i det nybyggda huset, med reultat av att jag skurit mig och blodat ner nyoljade ekparkettgov, ektrappa, ekhandledare och ekfönsterbänk.

  En aningen pinsamt och svårt att förklara för den oförstående hemmafrun, som i sina ögon ser äckligt söligt arbetar blod nersmetat på sina nya fina inredningsdetaljer.

  Och så har det ju hänt att jag har stött emot ett och ett annat med rutan på vägen så att ett litet hack har uppstått på fel ställe.

  Mänskligt, pinsamt, klantigt mm, mm, men inte har man gjort det för att vara elak.

  Kanske måste det vara så att man måste lära sig av sina misstag, enda viktiga är väll att man städar upp efter sig.

  Mvh Henrik

 4. Henrik, har du en blogg? Det borde du! 🙂

  ”Min glasmästare” är nog lycklig…

  och jag håller med dig om att det viktiga är att städa upp blodpölarna efter avslutat jobb – dvs att TA ANSVAR. Vilket innebär att man har minst lika mycket respekt för sina kunder – som man har för sin fru!

  Jag vet inte hur det blir med den där ”jvla spiken” – nu när Sync lagt in sitt veto… (han är förståss avundsjuk) 🙂

  Men du… Starta en blogg så länge!

 5. Ha, ha ! nog med smicker nu, dags för att vara lite präktig igen !!

  Blogg hinns inte med för då fyller jag ju den där todo listan igen.

  Och då händer ju allt det där som det pratas om på bloggarna.

  Så jag lämnar allt detta till Er som är så duktiga på detta.

  Mvh Glasmästarn

 6. Smicker och lite ömsesidigt ryggkliande – precis som det skall vara för ett friktionsfritt samarbete…

  OK! Sync, Byggblasket m fl bloggare bloggar på. Du och dina kumpaner inom – och utom – glasbranschen håller liv i diskussionerna med era kommentarer?!

  En deal?

  Men en sak har du fel i… Att prioritera sin tid och sina åtaganden är INTE ett präktighetsattribut! Tvärtom – det är sunt förnuft!

  Att inte prioritera för att vara ANDRA till lags (trots att de då åndå inte blir nöjda med resultatet…) DET är präktigt! OCH KORKAT!

 7. Ok, deal !

  Nja, inte menade jag att det var präkyigt att prioritera sin tid.

  Men att sticka upp och tala om det i den här bloggen, bland så mycket kunnigt folk, kan väll verka en aning präktigt.

  Ödmjukhet kan man komma långt med !

  • PS. Vad menar du med ”kunnigt folk”… (försöker du ställa in dig hos Sync?)

   Det är få folk som är kunniga NOG att kunna prioritera sin tid… Du utgör ett gott exempel genom att tala om ATT det går! Det är ödmjuk att dela med sig!!!!

   Din präktiga j….. 🙂

 8. Ha, ha !

  Du verkar var en kul typ, och ja! jag anser att Sync kan sin sak.

  Ha en trevlig helg !

  Nu skall jag tillbringa 2 timmar på ett bushus och ha barnkalas fär min 6 årige son.

  Också ett sätt att tillbringa sin fredag !

 9. Värst vad mysigt blev här då!

  Själv tokkörde jag veckan från helvetet klart, glöggade på afterwork och avslutade starkt med full fart rätt in i kaklet framåt kvällen. Med huvudet före kan man säga. Så nu har man slaggat på nya kontoret också. Starkt jobbat, Sync

  @blasket – Jag råkar ju känna den där glasgubben rätt så väl. Han har inte tid att blogga, han har ett jobb att sköta, småbarn som skall nattas och en fru (som också skall nattas lite mer ordentligt ibland).

  För övrigt: Att jag skriver blogg istället för att jobba/natta/sova/städa/diska/tänka beror på att jag ödmjukt är så jävla bra på allt här i världen, jag vet helt enkelt bäst. Det är bara blygsamhet och dåligt självförtroende som håller mig ifrån totalt världsherravälde och ett mellanchefsjobb på Skanska. Typ.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s