Sync önskar – Grymt god jul

Sync har kört på hårt sista månaderna. På jobbet alltså, bloggen har fått stå tillbaka lite. Konstigt ändå att det varje år är samma känsla – allt måste bli klart innan jul! Ofta helt i onödan.

Som svin vet man ju aldrig riktigt om man kan hoppas på ett liv efter jul, men nu har jag jobbat i mer än tjugo år och hittills har det ju gått bra. Nuförtiden har jag inte några uppdrag hos offentliga beställare. Där kan det annars vara ganska livat så här års. Jag pratade med en entreprenör igår om det. Det är lite sjukt egentligen, det där att man måste göra slut på sin budget innan året är slut.

Om man som kommunal förvaltare av byggnader inte gör åt hela sin budget så har man sparat duktigt. Belöningen kommer i form av sänkt budget nästa år. Tacksamt. Den logiska följden blir att man kör försiktigt fram till november, sen om det finns pengar kvar så kör man på rätt in i julstressen med ett par tveksamt förberedda jobb.

Entreprenörer med extra stort förtroende hos den enskilde tjänstemannen kan till och med få förskottsfakturera och göra jobbet nästa år. En vacker win-win-situation (förmodligen tycker någon tråkig controler att man inte skall låna ut offentliga medel till byggentreprenörer, men men men).

Nåväl, vi löser inte det problemet på den här bloggen. Inte det heller.

———-

Sync önskar istället alla en grymt god jul med en bild på mig själv.
(En bild där min älskade sambo fångar det viktigaste av mig och granen vi bestämt oss för att stjäla)

———-

(Återkommer nog snart med fånigt ordvitsande årskrönika, omöjliga nyårslöften och fler naiva infall från byggbranschens innergård.)
Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s