Ja vi elsker dette landet?

Jag gillar inte att vara tvåa. Jag är i och för sig inte särskilt tävlingsinriktad, egentligen ganska lat och lite skraj att göra bort mig. Min vinnarskalle begränsar sig till att jag gärna tar åt mig av beröm, bekräftelse och segerns sötma men inte lika gärna tränar hårt och länge för att nå dit.

Sen är det något speciellt med Norge. Jag har jobbat lite i Norge. Det var en erfarenhet.

Jag tror att svenskar i allmänhet har en sån känsla – det är ok att Norge vinner i längdåkning och skridskor och sånt, men fan inte i hockey!

Vet inte byggbranschen har någon koppling till hockey direkt, men man kan säga att Norbaggarna just nu leder med 1-0 när det gäller ett viktigt ämne. Rekrytering av barn till framtida byggverksamhet.

Kalla mig fånig men detta stör mig.

Jo, Sync har ju lanserat teorier om det skall startas tidigt när det gäller rekrytering till byggbranschen, typ på dagis eller strax därefter. Mina egna barn har fått utstå särskilt hård behandling på det temat. Därför är det med blandad glädje som jag kan bädda in ett norskt NCC-klipp. Norska NCC har läst Syncbloggen och startat Barnas Byggeskole.

——

Norge – Sverige 1 – 0.

Kom igen, Sverige, kom igen!

Kom igen, Sverige, kom igen!Annons

3 reaktioner på ”Ja vi elsker dette landet?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s