Uppdrag granskning – vem har gjort vad med vem i Göteborg?

Ja, redaktionen på Uppdrag granskning har fått en jackpott helt klart.

Muthärvan runt Allbäcks Bygg och hans kommunala beställare blir alltmer intrikat. Förutom det sorgliga att allmänna medel strulas bort på bekostnad av daghem och skolor så är det en viss underhållning ändå.

——

Det är lite skadeglädje jag känner tror jag när allt högre tjänstemän får krypa till korset för sölig hantering och möjligen försök att mörklägga hela skiten. Rent logiskt borde man lagt allt på bordet så fort Janne Josefsson ringde på porttelefonen. Rent logiskt alltså.

När det antyds att det går långt tillbaka i tiden och fortsätter långt upp i toppen på Familjebostäders dåvarande styre, då är det lätt att bli blodtörstig. Man vill ha mer avslöjanden, fler gubbar med fladdrande blick som skakigt får förklara sig med UG´s mikrofon alldeles intill dubbelhakorna.

Men jag hånflinar lite när Annelie Hulthén säger att muthärvan kan få henne att sluta.  Knappast troligt väl?

Störst humor blir det när jävssituationerna rullas upp. När förste stadsjuristen har varit ihop med förre VD´n på Familjebostäder, kommunstyrelsen ordförande har barn ihop med PR-konsulten som försöker rädda Allbäck, en stadsjurist är dotter till en av de utpekade mutkolvarna. Jag tror Paradise Hotel har större variation på rundgången än Göteborgs Kommun 🙂

——

Mer om den smaskiga härvan kan man läsa på Sync Blog här och här.

Hade det inte varit för vår stolthet – Pariserhjulet – så hade Göteborg känts som en inskränkt småstad. 🙂

——

Annons

2 reaktioner på ”Uppdrag granskning – vem har gjort vad med vem i Göteborg?

  1. Pingback: Claeskrantz.se » Mutskandalen i Göteborg – Avgå Helen Nyhus
  2. Pingback: Ord står mot Göteborg @ byggblasket.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s