Uppdrag granskning – Grattis Janne!

Igår kväll var det dags att slakta de högst ansvariga. Kommunstyrelsen ordförande Annelie Hulthén fick förmodligen oförtjänt några ganska jobbiga stunder med Janne Josefsson. Man kan bara gissa hur de möten hon måste haft med ansvariga partikamraten Helena Nyhus däremellan måste varit.
(Jag tror att en av dem var rasande arg och en av dem gråtfärdig och knäckt.)

——

Helena Nyhus (s) verkar vara ansvarig för mörkläggning och eventuellt brott mot grundlagen. Hon fick väl sina sista minuter i rampljuset där i Uppdrag granskning. Hennes fortsatta karriär som politiker måste vara tämligen osäker efter gårdagens program. Det var ju liksom illa nog det hon sa under intervjun men när hon sen trodde att kameran och mikrofon var avstängda så blev det katastrof.

Hon sa att alla är rädda för UG´s reportrar till skillnad från annan media. På frågan varför svarade hon retoriskt:

”Kanske att vi lyckas dribbla bort dem, men inte er?”

Just då förstår man att hon tycker det hör till att man är van vid att prata med media på ett annat sätt, ett sätt där alla är kompisar och ingen stackars politiker blir uthängd för sina dumheter. Goa gubbar i Göteborg fick en ny talesman i Helena Nyhus. Pinsamt.

——

Alla som jobbar med Uppdrag granskning måste ju jublat när det klippet med Nyhus spelades upp hemma redaktionen. Svårt att få bättre betyg som grävande reportrar.

Grattis igen.

——

Tyvärr kantrade UG´s besök i byggbranschen denna gången till att handla om tjocka mutade gubbar och klantiga politiker. Det är lite synd.

Byggbranschen behöver den granskningen. Tänk om Janne J hade gjort samma djupdykning i ett vanligt byggprojekt, konstaterat precis som Chalmers gjort att vi slösar bort 35%, och sen gjort att bra TV-program om det. Det hade jag gillat.

Även om många inte tror det så kanske en sån granskning hade handlat om annat än mutor, skattebrott och byggfusk.

Dålig planering, bristande logistik, orimliga tidplaner, vilda idéer, smarta lösningar och en brokig samling engagerade människor hade det däremot blivit. Jag lovar.

——

Länkar till Uppdrag granskning, GP, GT

Annons

4 reaktioner på ”Uppdrag granskning – Grattis Janne!

 1. Nyhus är en amatör. Att överhuvudtaget prata med en grävande journalist innebär att du måste utgå från att mikrofoner och kameror är på.

  Jisses, de hade ju dold kamera i programmet innan… Hur blåögd kan en politiker bli?

 2. -OM BLÅÖGDA POLITIKER!!!! Ja, där har vi alltså ett exempel på det bristande demokratiska och rättstatstjôtet kring Kopparmärra; i Göteborg! Att signaturen Anjo här ovan, tydligen kör med två olika världar i tillvaron: en demokratisk och rättstatstänkande, som man visar upp för sin omgivning. En rôôôten variant, som –fy skäms!!!- nu Uppdrag Granskning nu har visat upp.
  .
  -Och det rôôôtna att benämna kommunen för (Göteborgs) ”stad”.
  Ni vet som vi svenska folk har kommit överens om, lagskrivit, att våra lokala politiska samhällen, alltså kommunerna Sverige runt, benämns just ”kommun”. INTE benämns (Göteborgs)”stad”, som det rôôôtna kör.
  -Alltså visst finns också Göteborgs stad, med sina gator, höga hus och dålig luft, med att lokal-samhället av invånare runt Kopparmärra benämns kommun.
  Att vi svenska folk vill ytterligare hävda demokratin till för i tiden då vi hade 4 stycken olika typer lokalsamhällen.
  .
  -Att dessa stads snackarna vill skilja på oss svenska folk, de fina stadsboende människorna och andra; de skitiga landsbygdsboende, bön´erna. Ni vet som hände sig i Tyskland under 1900-talet, med arier och andra. Detta som sedan utvecklades till krig och ända till gaskamrarna. Och jag påstår inte att denna så kallade kommunreformen runt 1969, är det bästa för all framtid. Att möjligen den idag bör revideras något. Med att vi svenska folk diskuterar saken och röstar. -Men inte, som bland andra Anneli Hulthén pysslar med, reviderar med våld.

  • Jag vet inte riktigt om jag förstå dig – jag skippade studieskulderna för att jobba på byggen efter skolan. Det gör att jag kan vara lite trög ibland.

   Anjo lever i betydligt fler än två världar om du gör en gnutta research på hans blogg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s