Julknytkalas – Epilog del 3

Vi har som bekant haft kalas.
Ett kalas är ett projekt.
Projekt skall alltid följas upp och avslutas snyggt, bra och mindre bra beslut skall analyseras.

Temat för dagen är BRA BESLUT/MINDRE BRA BESLUT.

Man skulle kunna tänka sig att en entreprenör som praktiskt taget är född in i byggbranschen, växt upp med kalkylerande och bedömning av vad saker kostar att utföra, skulle välja en enkel grej som ändå ger viss cred vid matbordet.

Att då direkt efter att man fått inbjudan trycker på ”svara”-knappen och erbjuder sig fixa ”ägghalvor med goda grejor på” kan vara en smula märkligt. Det är bara att kostatera, det blir jävligt många ägg att koka, dela, garnera.

Jag hade själv kunnat göra så för jag har samma sjukdom. Jag tror det är en kombination av önskan att glädja andra, dåligt omdöme, tidsoptimism och brist på självinsikt. (lämpliga/vanliga egenskaper för en byggentreprenör)

men, men, men – en sann entreprenör skrattar gott åt det hela, ber om ett par plasthandskar och kör igång. Att tidplanen just havererat och jobbet blev mer komplicerat än tänkt spelar ju faktiskt ingen roll, man måste rädda projektet och leverera. Det gjorde dessa gossarna med bravur.

(gissningsvis vill de ta med sig sprit och inget annat nästa gång det blir Julknytkalas 🙂 )

—–

MVH
Sync
(=nöjd kund)

—–

Annons

2 reaktioner på ”Julknytkalas – Epilog del 3

 1. Utan att förta prestationen och glädjen:

  Eftersom du redan har Arbetsmiljöverkets ögon på dig, borde du som ansvarig konsult, projektledare, platschef, KA osv reagera på ergonomin. Höjd i 70-centimetersklassen i stället för 90 – 95 är inte rätt ergonomiskt.
  Kanske är det förmildrande att varaktigheten trots allt är relativt låg, att lustcentra utsöndrar ämnen som i viss mån är kompenserande och att personerna i direkt anslutning tillhandahålls bedövning för efterföljande biverkningar.

  Låt det dock inte upprepas.
  (Jag är alltför väl medveten om vad följderna innebär.)
  Men däremot festen! Den är väl närmast en institution i vardande.
  Japaninspirerad med ”ständiga förbättringar”.

  Jag ser fram emot rapporter om vad den inspirerande stämningen och de informella tvärvetenskapliga mötena gett för insikter och värden för byggnadsvetarna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s