Fusk-TV, Fusk-Timell, Fail-5%

Fuskbyggarna på TV4 tar ny fart och nytt bloggvirke på väg in 🙂

Igår var det byggbolaget Järntorget som fick värmd fisk. Men TV4Play verkar vilja ta betalt (!?) numera så jag har inte sett spektaklet. Det hindrar mig inte på något sätt från att tycka, gissa, undra saker och dra ihop några förhastade slutsatser.

Fredrik på Byggvärlden skriver om det både före och efter programmet. Han har en intressant position som representant för journalistiken och de pressetiska reglerna, dessutom som någorlunda kunnig i byggverksamhet, tuff kombo. Man kan gissa att det kommer mer i tidningen Byggvärlden om det här.

Jag har läst på det här på Järntorgets hemsida, under temat ”VDn´s klagosång”. Han har säkert rätt i sak, till stor del, men har ju misslyckats ändå på något sätt.
Slutklämmen är bäst:

”Efter att ha fått en inblick i hur den kommersiella TV-branschen fungerar under hösten kan jag konstatera att vi alla skall vara glada över att TV4 inte bygger hus. Det hade blivit en katastrof om de förde över sitt oseriösa beteende in i vår bransch.

Martin Arkad
VD Järntorget Bostad AB”

Håhåjaja – Ekdal i byggbranschen? Ja, Timell har ju redan visat hur man bygger. Han var ju bra på det med. Väl?

(Redaktionen för Fuskbyggarna är uppenbart inte fel felfrivilket fall som helst.)

—–

Man kan ana att det ligger mer problem bakom det här än bara ett felaktigt fall i badrummet. Det är tydligt att dessa kunderna kvalar in bland de 5% där det skiter sig på något sätt, frågan om vem som är idioten respektive den drabbade är inte helt solklar för mig.

Att Järntorget gjort tekniska fel står klart, att de misslyckats med sin kundhantering är också tydligt, att det kostat byggarn mer att tjafsa än fixa felen är fakta. Familjen i fråga – kunden – har förlorat pengar, genomlidit svåra år och mycket bråk, fått bakfall i badrummet och allmän olustkänsla för hela projektet. Helt i onödan.

Så var ligger egentligen felet?

Kommunikation, kanske?

—–

Annons

3 reaktioner på ”Fusk-TV, Fusk-Timell, Fail-5%

 1. Du är fan i mig en idiot.
  Problemet från början var att de byggde ett hus med hantverkare som inte kunde eller fick bygga våtrum. Och sedan förfalska papper för att det skall se ut som att hantverkarna var ”certifierade” är inget annat än skandal. Och att sedan i ett annat fall i samma område lägga till avsnitt i avtalet för en kunde som vägrar betala då det är mängder med fel på huset är inget annat än lagbrott! I detta fall så förlorade även Järntorget i tingsrätten (bara att du tar del av den domen om du ha frågor). Och att kommunen slutbesiktar utan att brandskyddsinspektionen är klar, är även det sjukt.

  En normal människa som kollar på ett sådant program förstår nog att det är vinklat (vilket även SVT´s program kan vara och är) Ingen kan vara helt opartisk i. I det stora hela så hade programmet aldrig behövts om Järntorget AB vore ett seriöst företag som tar tag i fel som uppdagas och har än bättre kontakt mot sina kunder.

  • Tack för idiot-diagnosen, du måste ha läst den här bloggen noga?

   Din slutkläm är väl ändå ungefär mitt budskap också:
   ”I det stora hela så hade programmet aldrig behövts om Järntorget AB vore ett seriöst företag som tar tag i fel som uppdagas och har än bättre kontakt mot sina kunder.”

   Om man byter ”seriöst” mot normalbegåvat eller smart, vill säga.

 2. Pingback: “Medveten felaktig handling” – och andra bevingade ord @ byggblasket.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s