Vad vill Martin Arkad egentligen?

Försöker han uppfostra TV4 i etik och moral?

—–

Talesättet att ”man skall inte kasta spjut i radhus” kanske kommer väl till pass här.

Martin Arkads göranden har dragit igång en massa trafik på nätet idag. Artikel i SVDDagens MediaResumé och på Second Opinion, kommentarer på bloggarna i byggnischen förstås (Blasket, ByggaHus-bloggen) liksom Fredric Kjellberg och några till.

Varför då?

Någonstans på vägen har det blivit en principsak. Det måste skurit sig totalt i kommunikationen med kunden. När hände det?

Byggfelen som påvisas är allvarliga, men inte värre än att det kan fixas. Den slappa hanteringen av både KA och BN bekräftar en del som jag skrivit om förut här på bloggen, men inte heller det kan vara hela orsaken.

Hur illa det än låter i konsumenternas öron är det inte helt ovanliga fel, det märkliga är att man inte fixat dem och gått vidare i livet. Det kostar mer att processa än att fixa skiten, så varför blev så här?

De dokument som bolaget Järntorget lagt upp på sin hemsida kanske belyser det hela lite mer. Längst ner på ett dokument, nedanför arga brev till Jan Scherman och chefsjuristen på TV4 så finns en beskrivning av Martin Arkads personliga bild av konfrontationen. En rätt så ryslig och välformulerad berättelse. Där börjar man förstå vad som ligger bakom hans agg mot Timell/Ekdal och TV4.

I ett annat dokument redovisar man en kronologisk kedja med händelser, där står det att man efter besiktningen 2006 och fram till april 2008 hade en rad möten och att man försökte fixa det fel som kunden påpekade, fel som då var utöver besiktningsanmärkningarna. Någonstans där stannade försöken att komma överens, därefter blev det juridik och skyttegravar. Det skulle jag vilja veta mer om.

Vad var det som byggarn inte ville åtgärda?
Vad vad det kunden krävde?
Vad var droppen som fick bägaren att rinna över?

—–

Det finns några sidor av det här alltså.

 1. Faktiska fel utförda av byggaren, mäklaren, KA och BN, den delen är väl ganska klar.
 2. Järntorgets misslyckande att avsluta sin affär med en kund, ganska tydligt.
 3. Sist, på toppen av allt, vill Martin Arkad uppfostra TV4´s attack-team Timell Ekdal i pressetiska frågor.

Punkt 1 måste vi i byggbranschen fixa till, så kan vi inte ha det. Punkt 2 måste Järntorget fixa till, missnöjda kunder är inte bra för företaget. Punkt 3 tror jag han kan lägga ner, det kriget vinner man inte.

—–

Annons

9 reaktioner på ”Vad vill Martin Arkad egentligen?

 1. Jag tycker Martin Arkad har gjort ett tappert försök att just avleda uppmärksamheten från den egna organisationens brister. Så gör en skicklig VD – eller politker!

  Men oss lurar han inte…! 🙂

 2. Angående att vatten rinner åt fel håll i ett badrum.
  Martin Timell hade en kul kommentar om att Järntorgets ansvar redan blivit prövat efter att byggföretaget påstods vunnit i tingsrätten.
  – Jag tror inte tingsrätten dömt enligt tyngdlagen.

 3. Tja, det här är väl åter ett exempel på hur en dumsnål VD försöker krypa undan ansvar och därmed sänker ett varumärke som sannolikt har kostat några spänn och en del tid att etablera. Vem som helst med lite sunt förnuft mellan lurarna hade insett att det var dags att fixa till problemet, tingsrättsdom eller ej, innan gatloppet inleddes.

  För övrigt är det nog dags för en sanering av byggentreprenörs- och hantverkarbranschen.

 4. Pingback: Tyngdlagen vs entreprenadjuridiken @ byggblasket.se
 5. martin arkad, you are a bloody fool.did you really think that you could get away with cheating.good luck getting contracts, asshole.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s