Chefens chef is the boss

Fredrik på Byggvärlden har ju träffat unga chefstalanger och fått förstahandsinformation om vad de prioriterar och önskar sig, han skriver:

”Det är viktigt för de unga med en okej lön men det är inte allt – de flesta hade hoppat på jobb trots att de hade fått högre lön på andra håll. Att komma till ett företag som verkligen vill ha dem och har en plan för den nyanställde – det är högst på priolistan.

Diskussionen kom mer att handla om detta än om själva rollen. Den tråden får jag själv ta upp vid annat tillfälle.

En sak till från gårdagen: cheferna vill ha bra chefer. Chefer som ser dem, pratar med dem och är goda ledare. Så det finns all anledning för byggbolagen att satsa på ledarskapet – inte bara hos de nyanställda utan även hos de nyanställdas chefer. Och deras chefer.”

—–

När jag slutade som egenföretagare och blev anställd var det med den uttalade ambitionen att få en chef. Jag saknade det.

Jag skrev ett inlägg här på bloggen för ganska länge sen om chefens chef, exemplet var inte från byggbranschen men gäller nog bra ändå. För det är väl egentligen självklart att även en chef behöver ha en bra chef. Är man högste chef så får man luta sig på styrelsen, sitter man själv i styrelsen så får man ha en mentor och några kloka gubbar som kan hjälpa till att sortera tankarna och leda en rätt.

Alla behöver hjälp, uppmuntran och stöd.
(Några av oss behöver nog tyvärr också lite skäll ibland också)

—–

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s