Sync säger – Håll Sverige rent

Vår reklamavdelning jobbar hårt på en bra slogan fortfarande.
Inspirerad av en sjuttitalskampanj det som ligger närmast är ”Håll Sverige bygget rent för hlvte!”

Förslag finns på olika travesteringar av klassikern ”Din mamma jobbar inte här”.

—–

Så här är det det.

Jag har befunnit mig på byggen större delen av min vakna tid under tjugotvå års tid och en skamligt stor andel av den tiden har gått åt prat om städning, tjat om att hålla ordning och reda, gnäll om vems skit som ligger var och mest i vägen och – naturligtvis – vem som började, vem som borda ha städat och var vederbörandes morsa egentligen jobbar någonstans.

Nu är Sync gravt insyltat i slutspurten på ett bostadsprojekt i Göteborg. Varje möte, varje vecka återkommer den punkten på dagordningen – Håll ordning!.

En elektriker kom med kontringen att byggaren skulle lägga ut sopsäckar på väl valda platser, då skulle det minsann funka.

Pyttsan.

Se nedan – själva epicentrum på det här kabelskräpet ligger ca 1 500 mm från sopsäcken (+/- 20 mm).

—–

Så. Idag är det fredag och jag är på gott humör, det är dessutom bara tio dygn och fem timmar kvar till inflyttning så därför är nämnda elektriker föremål för en Ass Kissing Contest som heter duga. (hade det varit ett annat läge hade han fått skäll 🙂 )

—–

Annons

2 reaktioner på ”Sync säger – Håll Sverige rent

 1. Jag har gett upp det där tjatet för länge sen, tar in grovstädare en till två gånger i veckan som kör hela bygget. Kostnaden i det stora hela är minimal, dessutom blir alla på bättre humör.

  Sen när UE kommer med långa ÄTA-listor efter projektet brukar jag säga: ”Ja, men jag har ju städat ditt skit i ett år, vad tror du det kostat?” och drar av ett antal tusenlappar…

  • Ja, den vägen funkar.

   Vi hade på ett stort projekt en rutin på slutet att röja hela bygget lördag-söndag. Det var dyrt och mycket, kåken var på över 3 000 m2. Men belöningen kom på måndag morgon då 60 man kom in på bygget och startade veckan med ett: ”Oj, va ni har städat!” följt av en försynt fråga ”Var är mina grejor som jag hade spritt ut över en onödigt stor yta”.

   Det stör mig ändå att vi inte kan få en bättre varje-dag-disciplin, det är inte så jävla svårt att ta med soppåsen och dumpa den i containern när man går förbi.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s