Veckans vardagshjälte på Sync

Sync var ju på byggkonsultuppdrag ända långt borta i Gävle. Det var en överraskning för oss att det inte låg längre bort än vad faktiskt gör. Knappt en och en halv timme från Stockholm så är man ju framme. Gävle ligger i södraste Norrland – den sista civilisationen innan vildmarken tar vid.

Jag kan inte berätta så mycket om uppdraget men en fin liten historia finns ändå.

När vi lunchade i måndags med vår uppdragsgivare så var den tidigare ägaren till verksamheten med vid bordet. Det skojades om att han köpt ny fin bil och varför han köpt en buss. Faktiskt en buss med rullstolsramp och hiss. Ungdomarna i sällskapet frågade om han planerade för sin ålderdom.

Men nej då.

Mannen runt sextio som byggt upp och nu sålt ett fint företag berättade att hans dotter jobbar på en gruppbostad. En gruppbostad i kommunal regi naturligtvis, med för lite eller pengar att röra sig med, naturligtvis. Så han hade privat köpt en minibuss med rullstolshiss så att dottern i sitt arbete kunde åka en sväng med sina vårdtagare.

Han berättade att hon hade varit på Åland och i Stockholm. Han berättade allt detta med sån självklarhet och att han hade både råd och möjlighet att hjälpa till och gjorde så också. Inget konstigt med det, typ.

Veckans vardagshjälte. Respekt.

—–

Annons

7 reaktioner på ”Veckans vardagshjälte på Sync

   • Jag bara skojar med dig 😉

    De som bor lite längre norrut brukar muttra när man säger att man varit i norrland när man besökt Gävle.

    Men gränsen går väl formellt sett vid dalälven så du har rätt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s