2 reaktioner på ”Årets byggchef – Nu även på Youtube

 1. Jag och en byggare var på besök på en prefabfabrik idag. Mest för att gå igenom samordningsfrågor på ett gemensamt projekt, men vi fick även en mycket intressant guidning av själva fabriken som ligger på en jämförelsevis hög automatiseringsgrad.

  Vår värd poängterade hur mycket trassel det blir i fabriken när man avbokar en leverans i ett sent skede. Ungefär som ute på bygget men någon magnitud värre.

  Han nämnde kunderna i Göteborg som ett föredömme när det gällde att göra upp tidplaner och hålla dessa, i Malmö var det sämre ställt, och Stockholm nämnde han inte 😉 Denna fabrik pumpar ut bra många kvadrat prefab om år över hela landet så helt taget ur luften kanske det inte är. Ni på framsidan kan nog sträcka lite på ryggen 😀

  Man borde verkligen hälsa på oftare hos andra aktörer och se hur de jobbar och få reda på vad som skapar problem i deras arbete. Ofta är det i ren okunskap som man sätter andra i klistret. Med lite insikt och föga mer arbetsinsats kan man ofta bidra mycket till minskad stress och frustration hos andra, vilket i sin tur bidrar till ett bättre arbetsklimat för hela projektet.

  Fråga gärna årets byggchef vad andra gör som frustrerar honom.

  • ” Ofta är det i ren okunskap som man sätter andra i klistret.”

   Så är det. Det finns för många som sitter och pillar med sin lilla del och inte ser det stora sammanhanget eller sin del av det stora. Jag kan få mig ett bryt ibland när en konsult är mer inriktad på att få det snyggt på ritning än att hans/hennes arbete är nyttigt och att det faktiskt funkar i verkligheten. Samma sak med hantverkare som bara ser framfarten för sin lilla lilla vägg och inte bryr sig om att andra yrkesgrupper inte hänger med.

   Alla behöver förstå sin betydelse för det gemensamma resultatet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s