Dags att leverera, Schultz

Vårt kära Göteborg visar sig från sin sämre sida emellanåt. Det är inte alltid det bara är Goa Gubbar, Lisebergskaniner och Lasse Kronér som bygger på vår image. Det lokala näringslivets byggnadsavdelning hjälper också till ibland.

För den som missat alltihop så handlar det om en massa medelålders vita män i 50- och 60-årsåldern som i sin anställning i kommunal fastighetsförvaltning  kletat ner sin korviga fingrar i diverse syltburkar. Till sin hjälp har de haft sina kompisar, byggarna. Klassiskt scenario. I sig borde det inte vara en nyhet.

—–

Då.

Det är ett år sen jag fick höra snacket första gången. Det sades att Uppdrag Granskning grävde ett allt djupare dike runt Stefan Allbäck. Man var femton år tillbaka i tiden, man ringde alla som varit i hans närhet, man frågade specifikt om vissa sommarstugor. När reportagen i TV kom så var redan personalomsättningen på Familjebostäder och en del andra förvaltningar igång. Det brändes under fötterna så dags.

—–

Förra veckan.

Det har rullat upp mer på vägen efter det att Janne Josefssons gäng släppt frågan. Åklagare och polis har vänt på några stenar till. GP har dessutom sent kommit in i matchen. Nu senast är det NCC som får figurera som bov. Ett renoverat förråd hemma hos dotter till en tjänsteman på LFF (Lokalförsörjningssekretariatet). Tjänstemannen säger han betalat svart till NCC-chefen, NCC-snickarn säger att han skrev tiden på en LFF-arbetsplats, NCC-chefen känner inte till saken alls.

Jag undrar varför tjänstemannens dotter inte undrat varför hon inte fått en faktura i god ordning med ROT-avdrag och allt.

Dessutom undrar jag om vår underrrättelsetjänst har rätt i uppgifterna om att NCC faktiskt har rent mjöl i påsen stämmer och att ett försäkringsbolag har ställt till det hela där.

—–

Nu.

Första rättegången är inledd. Det gäller ett rejält lass tegel som skeppats gratis hem till en chef på Poseidon, Olov Lundgren. Han tycker det är märkligt att de missat att fakturera detta och inte alls konstigt att han missat att de missat. Vi andra tycker bara det är lite pinsamt.

Pikant i den rättegången är att hans ex-fru kommer bli kallad som vittne. Det var ju just en ex-fru som drog igång jakten på en annan skojare, hans som fått ett garage insprängt i berget vid sommarstugan och regelbundet fått äta lyxkäk på andras bekostnad.

Slutsats av detta måste vara att man (om man skall vara mutkolv) skall undvika att skilja sig. Det kallas erfarenhetsåterföring i byggbranschen. En sak som vi inte är så bra på ioch för sig.

—–

Till slut?

Jag pratade med en byggare som ofta jobbar för kommunen och har en del insyn. Han tyckte det var dags för Schultz att leverera. Åklagaren har ett gediget gäng utredare som jobbat ett bra tag nu. Det borde ge en utdelning på några miljoner och lite mer smaskiga affärer. Vem är den stora skurken?

Och den största frågan – Har vi lärt oss något?

—–
Dagens GP om det ena och det andra + live-rapportering från rättssalen. Sync Blog om Uppdrag Granskning förra året och detta året.
—–

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s