Det är mycket nu

Det är mycket nu. I byggbranschen, i familjeverksamheten och i Syncs egen lilla värld.

Bloggen har fått stå tillbaka, mer än på länge. Fredrik på Byggvärlden har noterat detta, han har dessutom listat ut att vi västgötar inte skulle bli särskilt många vid valurnorna när det skulle omväljas landsting igår. Känner mig träffad.

Så tyvärr alla demokrativänner. Även det valde jag bort. Pinsamt men sant.

—–

Vi jobbar mycket på Sync nu. Så mycket att det känns som om det ligger ett åttatimmarspass i ryggsäcken på väg hem varje kväll. Inte bra. Bloggen blir svår att motivera då.

Ändå vill vi ha mer. Vi har träffat två beställare på kort tid där vi pratat projekt och uppdrag som sträcker sig över 2012 och 2013 och ännu längre. Det är lång tid för en byggkonsult i en bransch där framförhållning på en månad eller två är rätt så ok, ett halvår riktigt bra. Vi har dessutom några rikstäckande kunder som faktiskt sitter och väntar på att vi skall ta oss tid att jobba för dem. Vi kommer växa, vi sysselsätter i praktiken fyra personer nu, vi måste bli fler.

Dessutom måste vi fixa det vi har på bordet just nu. Tufft.

—–

Men jag skall inte ge upp bloggen. Det finns fortfarande mycket skoj som jag vill berätta om.

Till exempel att vi besökte ett bygge idag som gjorde mig glad. Det är en mellanstor byggare som bygger vindslägenheter i ett landshövdingehus här i stan. Vi som har ett liknade projekt i en likadan kåk ville kika hur det såg ut. Platschefen var vänlig nog att ge oss ett par timmar av sin tid och var befriande öppen med sina erfarenheter från bygget så här långt. Han menade att vi måste bli bättre i byggbranschen och alla måste hjälpas åt. Klok pojk det.

Nu har vi byggt om rätt många vindar redan och hade kanske inte så mycket tekniskt att upptäcka. Däremot blev jag glad av att få se ett bygge med sån ordning och reda, städat och fint. Tillträdesvägar och ställningar ordentligt byggda. Proffsigt.

Tornstaden har ett gott rykte i branschen vad jag har hört. Efter det jag såg idag är det välförtjänt.

—–

(OK – det faktum att vi hade gårdsfest med de boende på vårt projekt på Hisingen i fredags och hade lite sviter av detta i lördags plus att jag läser en spännande roman just nu och förstås att vi lånat 162 (!) DVD-filmer av grannen som skall plöjas kan ju också ha påverkat bloggandet senaste tiden men den typen av dekadens och konsumtion av lättsmält underhållning vill man ju inte flasha helt öppet:) )

—–

Annons

4 reaktioner på ”Det är mycket nu

 1. fick en kommentar på Facebook från en särdeles klok murare:

  ”Varit utlånad till tornstaden en gång och instämmer med de intryck du erfarit. Seriöst, strukturerat och trevligt.”

 2. Tur att du har så sympatiska läsare så det inte blir som för den där George R R Martin 😀

  http://www.fokus.se/2011/05/den-missnojda-%C2%ADgenerationen/

  Skämt åsido, jag tror som sagt att bloggandet blir bättre rent kvalitativt av att du har fullt upp ute i det verkliga livet, även om det innebär att kvantiteten sjunker.

  Härligt att komma ut på en välstädad och välordnad byggarbetsplats. Önskar att det var någon ordning på min arbetsplats. Brukar se ut som det varit inbrott. Definitivt en punkt det behöver bli skärpning på.

  • Jag veeet, jag skäms.
   Men det har berört mig märkligt lite, det valet. Uppenbarligen har fler ansvarsfulla medborgare än jag haft den känslan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s