Nu är det kul igen, ja nu är det jul igen

och när det väl är jul varar den till påska.

Det är kul.

Mindre kul är att komma hem ett dygn försent från ett jobb på andra sidan landet och fråga barnen hur höstlovet varit. Få saker känns lika sorgliga som de stunder jag inser hur slarvig jag är med att prioritera det viktigaste. Det var dumt att boka in resjobb på höslovet, det var illa att det blev en extra dag borta. Det var bra att barnens mamma har sånt bra schema på sitt jobb att de ändå hade ett mysigt lov.

Om familjen kommer först så kommer hembakt på andra plats i min känslomässiga prioritering. Det var alltså inte lika svårt att hantera, men visst smärtade det att missa plåtslagarens svärmors hembakta kaka i onsdags 🙂
(Plåtis är född -52 – Hur gammal är svärmor? Hur ung är frun?) 

Nåväl, efter ett drygt dygn hemma med kramar, umgänge och godis känns det bättre. Lördag kväll till och med så bra att jag började planera årets julknytkalas lite smått. Vi har en kanonlokal på gång och konceptet byggs på efterhand.

——

Jag plöjde igenom min kontaktlista i datorn och skapade en ny grupp – Julknytkalas 2011.
(skulle kunna slänga in rätt många smilies här, det här är skoj)

Maillistan innehåller i nuläget 343 personer om på något sätt har anknytning till vår verksamhet, är personer vi vill kalasa med och som vi tror vill kalasa med oss. Återstår att göra en SMS-lista till dem jag saknar epostadresser till. Gissningsvis blir det 400 inbjudna.

Våra tidigare kalas förpliktigar och ribban höjs ständigt. I år är det dessutom Sync tillsammans med VSBK som ordnar kalaset.

Vi startade med första kalaset 2008 (nästa exakt samtidigt som bloggen) och upprepade det med råge 2010. Den som följt bloggen länge har läst mängder med inlägg om detta. Förra året hade vi en kanonad med bloggande, mailande och alltmänt hetsande inför kalaset. Det lyckades uppenbarligen för en av gästerna, en ganska känd arkitekt, sa att det kändes som festen pågått länge redan när han kom in genom dörren. Smickrande.

Listan består av en massa konsulter, massor och byggubbar, tyvärr alltför få byggummor, rätt många fastighetsägare, några jurister, en förhållandevis stor mängd konstnärer, märkligt nog en byggidiot från Östergötland och hans uppstoppade djur-samling, förhoppningsvis en och annan sambo/fru/partnar/man, minst en chefredaktör, några twittrare och några bloggläsare. Och en eller annan helt vanlig människa, typ Berra.

Många olika roller, och ännu fler människor bakom titlarna. Möjligtvis skall vi i år lansera den enkät vi gjorde 2006 men aldrig genomförde fullt ut. ”Vad kan du, egentligen?” – jag vet att det finns andra saker man tänkt från början, jag gissar att det finns fler än min kollega som vill vara luftballongchaufför eller något annat spännande.

—–

Om du inte fått en inbjudan innan veckan är slut och känner dig bortglömd/ratad/misshandlad så meddela undertecknad, det är inget pinsamt alls. Din ansökan kommer i så fall hanteras konfidentiellt och snabbt.

—–

Så vi dammar av tomten igen

Annons

2 reaktioner på ”Nu är det kul igen, ja nu är det jul igen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s