Sicka jävla nötter!

Vi besökte mässan igår. Nordbygg 2012 får strax över medel i betyg.

Det första vi snubblade över var Byggtjänsts monter med massa skojiga böcker.

Kollegan plockade raskt ihop en packe böcker ur fyndlådan, sen betalde han dem och fjäskade sig till att få ha påsen ståeende för avhämtning vid hemgång.

Nåväl vid hemgång hade vi inte huvudet med tydligen, så det står en betald påse med godsaker där fortfarande. Vi får se hur det går.

Annars var det ganska matigt och välfyllt. Lite väl många hurtiga sportprofiler som tramsar runt i verktygshallen mend hockeyklubbor och fotbollar. Rimligt många kranar med öl, själv höll jag mig fram till fyratiden, men jag tycker det är fint att de som vill starta med en storstark kl tio på morgonen kan få göra det. I övrigt lite som vanligt men ännu mer energismart/passivhus/plusenergihus.

Vi besökte dessutom ett seminarium hos Cramo, de har många bra idéer om hur man driver byggen energisnålt och effektivt. Intressant.

Bäst var ändå nötterna i Bosch-Siemens-montern. Andra kollegan vill snacka allvar med en av säljarna om ett högst verkligt projekt, så vi andra hängde kvar och började testa den grymt fräcka, nya iduktionshällen för förtio papp. (JAg är inte prylgalen, men den vill jag ha!)

Nötterna? Jo, cachew som var lätt pimpade av den inhyrde kocken. Det lät enkelt – rostade nötterna hade fått en sväng med socker och salt i en panna ihop med två droppar vatten, sen hade nötterna fått en stund i röken och fått den fantastiska arom, spänst och smak som gör  dem till de godaste nötter vi någonsin smakat.

Vi tackar Bosch-Siemens för detta – sicka nötter 🙂

– – – – – –

Annons

2 reaktioner på ”Sicka jävla nötter!

 1. Jag var förbi en sväng idag.

  Tycker det blir för mycket på en gång och jag kroknar ganska snabbt på mässor.

  Annars är det kul och givande att prata med olika materialleverantörer, men en åt gången 😉

  De talar så klart i egen sak, men brukar vara pålästa på sina egna produkter.

  • Så är det – det är mycket.

   Men det är bra, då kan plocka det man gillar och hoppa resten. JAg har knatat runt på alltför många mässor där det bara varit gott om saxliftar och skruvdragare och tunnt mellan de nyheterna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s