Personalminskning på Sync

Innan medvetandet om begynnande lågkonjunktur så beslutade den då nystartade firman i maj 2008 om personalminskning.

Personalminskningen inleddes då medelvikten hos personal översteg 0,1 ton. 4 män som vägde totalt 404 kg var bara för mycket. Man startade Vägföreningen Snart 90, vars enda aktivitet var offentlig invägning och ständiga påpekande på andras viktproblem. Slut på feta luncher, stopp för kaffebröd på planeringskvällarna. Sushi och sallad till lunch, undvik brödet, inte för mycket kolhydrater.

Målsättning – 60 kg skulle bort. (Det fanns också en plan att då anställa motsvarande vikt, fast en person till, om ni förstår…)

Sex månader senare är ca 40 kg borta och Sync har sänkt sitt BMI till runt 26-27. Företaget kvalar nu in i sektorn överviktig, men inte fet.

Symboliken är ju inte svår att hitta, försöka minska överflödet 15%, lyckas med 10%. I byggbranschen slösar vi bort 23 miljarder kronor om året bara på kommunikationsbrister. Om vi lyckas minska det till runt 10 miljardetr, så lovar jag att hitta på något roligt för oss allihop med de 13.000.000.000 kr som blir över. (Förslag mottages, om ni vill så skicka gärna era miljarder direkt så fördelar vi dem efter tycke och smak)

Annons

10 reaktioner på ”Personalminskning på Sync

  1. Ja du . Håll på så . Tänk på oss i livsmedelsbranschen . Ät mer fett å olja . Om ni gör det så ökar vår försäljning å vi måste bygga ut !!!! Å vilken bransch gynnar det om inte eran . Så fram för feta byggare .

  2. Det var ju verkligen jättemycket! 23 000 000 000 kr på ett år = 210 kr per svensk och månad. Tänk att vi slösar bort så mycket pengar! Vi skulle ju bara behöva slösa bort 90 kr per månad. Så får vi 120 kr extra varje månad att slösa bort på viktiga prylar som alla måste ha. För visst kan vi kommunicera bättre. Det vet vi ju sedan tidigare…

  3. Neej! Jag har verkligen kommunikationsproblem. Detta har redan kostat mig 37,50 kr. Nu får jag göra något mer effektivt istället…

  4. Pingback: “Rörmok” är tillbaka… som VVSaren « ByggBlasket
  5. Som vanligt är du klok, bror – och det är frapperande hur en smällfet firma kan bli rätt trimmad. Er fettlågkonjunktur är verkligen omfattande (eller inte så omfattande beroende på hur man ser det).

    Slöseriet med pengar är dock oerhört intressant. Jag vill inte ens tänka på vad alla möten och samtal som inte leder till något kostar…

  6. Pingback: LEAN Machine « Sync Blog
  7. Pingback: Det borde bli andra bullar, ganska snart « Sync Blog
  8. Pingback: Sync börjar om – imorgon « Sync Blog

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s