Slöseri att ignorera en sån bra rapport

Jag vet inte om det är EU.valet eller VM-kvalet som stått ivägen. Rapporten kom för mer än en vecka sen och hela Sverige låtsas som ingenting. Pinsamt.

Ni vet vad jag tänker på – Chalmers nya rapport

”31 rekommendationer för ökad lönsamhet i byggandet– att minska slöserier!”

Jag vet att jag är sent in på den här bollen, ni har säkert läst alla 65 sidorna och startar måndagen med ett leende på läpparna och känslan av att nu dj-vlar skall jag minska slösa med resurser. Nähä. Inte det. Synd, för det är bra läsning. Inte så lite inspirerat av Sync Blog (lite torrare format bara) men det bjuder vi gärna på härifrån.

Själv orkade jag med 23 sidor nu på söndag kväll.  När barnen somnat och sambon jobbar för hushållets skull så sitter jag med laptoppen på magen. Ihop med en riktigt rökig whiskey så kan Per-Erik Josephsons och Lasse Saukkoriipis redovisning forskningsresultat kännas långtråkigt, trist och, och, och helt nödvändig.

Det är en lång upprepning av kända sanningar och en viktig påminnelse om det som inte funkar så bra i byggsvängen. Sync Blog tar härmed på sig bördan att motivera varenda ett av de 31 rekommendationerna! (Men det tar ett par dar…)

31 rekommendationer för ökad lönsamhet i byggandet
– att minska slöserier!
Annons

2 reaktioner på ”Slöseri att ignorera en sån bra rapport

 1. Påminnelser är tydligen viktigt för att vi skall lära oss – att vi gör fel… (Bygglo-Mats skrev just om att man skall transpirera sitt budskap för att nå mottagaren av informationen – eller nå´t i den stilen…)
  Budskapet i forskningsrapporter når ju sällan ut där det behövs och om det gör det så omsätts det i princip aldrig i praktiken – såvida det inte skrivits i checklisteform och är gratis att genomföra!

  Jag tycker du skall läsa innehållsförteckningen, sammanfattningen och slutsatserna i rapporten (det brukar räcka för att förstå budskapet) och sedan sammanfatta det hela här på bloggen! Jag är idel öra!

  Josepsson-rapporterna har ju ett viktigt budskap, som jag fullkomligt delar med chalmeristerna:
  sluta slösa genom onödiga processer! Gör rätt istället!
  Om de nu också har kommit på HUR man gör detta – så kan det revolutionera branschen!

  Tack för rapport-tipset!

 2. Pingback: Forskningsupproret – VI betalar - för VAD? @ byggblasket.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s