Kan Sync göra lite gott i världen?

Jo, Sync har ju som bekant satt upp en del mål. Eller gjort en önskelista om man så vill. På plats nr fem så står det:

5. Göra lite gott i världen

Först på femte plats kommer samvetsfrågor upp alltså. Efter nöjeskontot och dyra kurser utan större värde än ett diplom på kontorsväggen. Ädelt? Sådär. Men samvetet gnager och vi vill göra lite mer än slentrianmässigt autogiro till alla som ber om en femtiolapp. För det har vi gemensamt, kollegan och jag, vi säger ja.

Sist så var det Läkare Utan Gränser som fick ett par nya bidragsgivare. Flickan som hade stoppat oss på gatan blev så exalterad av det att det nästan blev kramkalas mitt i alltihop. Hon sa att får fråga några hundra förbipasserande innan någon faktiskt skriver på den där lappen.

Så det åker pengar till lite av varje från våra hemmakonton, det är inga stora summor och egentligen helt utan engagemang av oss själva. Det rullar på och det dövar samvetet lite. Jag gissar att många gör just så.

Men.

Några engagerar sig, en del gör mer ändå och någon enstaka släpper sitt liv för stunden och bygger en skola i Ghana. Typ som den här tjejen. Jag träffar på hennes föräldrar genom jobbet emellanåt och fascineras grundligt av historien om hur en svensk tjej, drygt tjugo år, åker till Ghana som volontär, ser behoven och börjar bygga.

Hon bygger en skola, åker hem och samlar pengar, åker ner igen, fixar en brunn, åker hem och samlar pengar, åker ner igen, ordnar med läkarundersökning av barnen, åker hem och samlar pengar, åker ner igen.

Emelie Kanter har producerat mer världsförbättring på ett år än vad vi Syncare kan räkna in på pluskontot de senast fyra decennierna. Vi måste alltså göra mer. Funderar på hur.

Annons

10 reaktioner på ”Kan Sync göra lite gott i världen?

 1. Jo

  Jag har lite medelåldersågren för att jag inte gjorde mer innan det blev barn, villa och avbetalningar. Att åka på något nu känns meckigt och avlägset.

  Lamt. Skickade ett sms istället. Sååå engagerat.

 2. Det mesta utav det du är frustrerad över och vill förändra i din egen bransch, kommer endast att förändras om branschen får nya spelregler.
  Och dem kan ni diskutera i evinnerliga evigheter, men ni arbetar i en bransch som baseras på lagar, regler och att lägsta budet vinner.

  Biten som går att förändra är just lagar och regler, med hjälp av dem får ni ju era ramar.
  Så gå med ett parti och försök påverka i verkligheten, det är det enda instrument vi har.

  Resten kommer att lösa sig med, du är en god människa som skapar nya goda människor. Det är så vi utvecklar vår värld, med eller utan autogiro.
  Autogiro och SMS är ju mer en utsträckt hand än aldrig så mycket prat runt ett fikabord om alla ”borden” som bör göras av ”någon”.

  Så sträck på dig, och vem vet en vacker dag kanske vi har en ny bostadspolitisk talesman i Bryssel? 🙂

  • Bostadspolitisk talesman… – eller fast i medelålderskrisen? Kankse där man skall börja sin förändring (och så syftar jag inte specifikt på Sync 😉 )

   PS. Jag håller fullkomligt med om att vi är fast i våra egna regler och byråkrati. Allför fast!

  • Politisk? Jag? Måste man inte ha en genomtänkt och klar åsikt då? Ha välgrundad och gedigen kunskap?

   Jag kan mest lite grann om mycket, är snar på att förklara att jag kan ha fel och tar gärna på mig skulden för allt själv.
   =politiker?

   Jag kan iofs uttrycka mig på ett övertygande sätt och framstå som en riktig expert. Bullshit-a ganska hårt alltså.
   =politiker?

   Känns som ställningen är 1-1 så här långt…

 3. Jag tror slutet på våran egen och nästa generation har en väldigt tuff omställning att hantera. Miljömässigt, ekonomiskt och socialt.
  Som det ser ut nu så är det tomtar som älskar bruna skjortor och andra enfrågepartier som kommer att hoppa in och leka ”Ledare av flocken”.

  Så alla goda krafter behövs, för inget är ju självklart längre…

  • en dyster men inte helt otrolig profetia.

   Jag våndas för del för egen del men mest för mina barn och deras barn. Människor har i alla tider trott att jordens undergång är nära. Det vore ju ytterst tråkigt om just vi får rätt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s