Detta är vinter, Berra

Bygga hus = Kostnader

Bygga hus + Vinter = Extrakostnader

Bygga hus +Vinter 2010 = EXTRAKOSTNADER

Det skall bli spännande om någon kan räkna ihop vad byggbranschens merkostnad blir för vintern 2010. Sync kommer inte fixa det, det får bli någon med glasögon (som Wayne brukar säga).

Jag tror det är fler än Sync som glömt att dec-mars kan vara vintermånader. Vi roddar en uppfräschning av en innergård i centrala stan, där skulle entreprenören igång med präglad betong den 12 december. Det är ganska lustigt att han skjutit upp det en vecka i taget och hela tiden trott att snart så är världen normal igen, dvs göteborgsväder +/- 0 grader och kall jävla blåst från havet.

Jag gissar att det finns betydligt större projekt som har haft betydligt större bekymmer. Eller rättare sagt jag vet att det är så.

En kille på maskinuthyrningen skrattade gott åt att allt som har med uppvärmning och snöröjning har varit 100% uthyrt i två månader nu. Grattis till honom 🙂

——

Själv fick jag hjälp av King Bore att ta beslutet att stanna hemma med barnen idag. Femton nya centimeter snö att skotta. Ironiskt att jag får skotta snö som värsta Hulken när jag för första gången i mitt liv har ett gymkort, fått en gyminstruktion och sen dess varit där exakt noll gånger.

Snöskottningen är för övrigt viktig för grannsämjan häromkring. Grannen som är yrkeschaufför backade för en vecka sen nerför vår uppfart, fastnade i kanten och körde fast. Bilen är fyrhjulsdriven och grannen (som sagt – yrkeschaufför) ville inte gärna gå ut och bli kall om fötterna. Så han gjorde det enda han kunde – han matade bilen vidare för att komma ur snödrivan!

Grannens fru hade sen försökt dra loss makens bil och fastnat hon med, med andrabilen. Livet är hårt.

Alltid lika glad och positiv hade hon stått med framhjulet i diket på morgonen, tolv timmar tidigare, när jag körde till jobbet. Hon grävde glatt ur diket och väntade på att bli bärgad. När hon ringde maken så fräste han att det där fick hon lösa själv om nu är så dum att kör  diket. När han själv plöjt ner sin bil tillräckligt djupt ner i den meterdjupa snön så lät det annorlunda. 🙂

Tyvärr jobbade jag den kvällen och missade hela föreställningen. Sambon ringde och var smått förtvivlad efter tre timmars bilbärgning. Showen innehöll så dags en grinig granne, hans trots allt glada fru, två (!) traktorer körda av behärskat glada grannar och min inte helt glada sambo.

——

Så på förekommen anledning har vi anslagit en skylt på Facebook  – för grannen och alla andra att notera.

Grannen skällde lite på sambon för att hon skottat för smalt, så därför tyckte vi att det var på sion plats att förtydliga lite…

——

(grannen har ingen anknytning till byggbranschen – men det är inte svårt att hitta liknelser där byggbranschens aktörer kört lite i diket, fortsatt utan att ta sig upp, fastnat rejält, skyllt på någon annan och sen spelat offerrollen) 🙂
Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s