Olycklig placering av landet Sverige

Det är mycket med vulkaner, aska och skit nu. lite intressant att jämföra med snökaoset som var för bara ett parmånader sen. Inte lika tydligt, men det bubblar upp klagomål och kommentarer om att beredskap borde finnas.

Det skulle vara intressant att fråga den som tycker så – finns det någon slags naturkatastrof som är ok att få som en överraskning?

(stavade fel först – överaskning – förlåt)

——

Flygbolagen förlorar två miljarder om dagen, industrin bara i Sverige en en miljard per dygn. Och observera att vi är en lilleputt nomatherwhat.

Så det blir lite ofrivillig (?) komik när Elin Torstensson, meteorolog på SMHI, berättar att allt som skjuter upp i skyn däruppe ovanför Island i princip blåser hitåt Sverige till och sen säger hon:

– Det är lite olycklig placering på vulkanen för vår del.

No shit. 🙂

——

Så jag vet inte om det bara är jag, eller, det är inte bara jag. Det är många som flinar lite när Planeten Jorden särar på skinkhalvorna lite och lägger en försiktig fjärt. Då får människornas flygplan plötsligt får stanna på marken, miljarders pengar ses som förlorade och katastrofhistorierna om två grader kallare semester fyller tidningarna.

Hela vårt system är så ytterligt sårbart, ändå är vi inte så värst intresserade att göra vårt bästa för att planeten skall må bra. Konstigt.

—–

Lite grann som byggbranschen faktiskt – alla vet att mycket funkar dåligt och sjukdomsinsikten är ganska sund – men åtgärderna för att förändra går hopplöst trögt. Konstigt det med.

——

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s