Platschef sökes – cyniker

Syncs forskning om platschefen går vidare.

Dagens lunch åt jag med en rutinerad,  ärrad kämpe.

Fakta:

– Man
– 48 år
– lagom cynisk
– platschef
——
Dagens citat:

”Det finns bara två dagar som är bra för en platschef. Den dagen man får ett nytt bygge och den dagen man kan lämna det ifrån sig.  Allt däremellan är ett helvete ”

 

—–

Mer om platschefer på denna länken.

—–

 

Annons

8 reaktioner på ”Platschef sökes – cyniker

 1. Citatet, alla vet att det stämmer ganska bra på hur inte bara platscheferena ser på sin situation i byggbranschen, och det är dessutom är ett utmärkt exempel på det s k ledarskapet i byggbranschen – på bygget. Platschefen m fl drabbas av det ena helvetet efter det andra – alltid lika oförberedd och tagen på sängen… Stackars PC. Likadant på varje bygge… Dags att reflektera lite kanske???

  Skulle vilja infoga ett annat ”citat”:

  ”Den lyckligaste dagen i platschefens liv är när han lämpar över helvetet i någon annans knä – och vet att han snart får ett nytt bygge och goda chanser att skapa ännu ett nytt helvete!”

  Ovanstående kan verifieras – En gammal vis platschef sa en gång till Byggblasket:

  ”För att stå ut som platschef år efter år måste man vara sadist”

 2. Hej

  Tittade in och blev glatt överraskad. Det första ämnet du tar upp är det med bristen på platschefer och orsaken. Ligger mycket i det att det enbart är två dagar som är okey i ett liv för en platschef. Den rollen är värd respekt. Inte undra på att vi byggare har brist på rutinerade platschefer. Om de dessutom är duktiga på att vara coacher åt yngre förmågor så är de oerhört värdefulla för ett företag.

  För oss på Dipart är bristen på tjänstemän en allvarlig hämsko i vår utveckling, yngre ambitiösa akademiker finns, men de saknar de hundratals misstag som byggt erfarenheten hos en rutinerad byggräv. Och ordspråket ”man lär sig av sina misstag” stämmer bara alldeles för väl.

  Lev väl

  • Hej Jens 🙂

   Välkommen hit

   Jag ägnar denna bloggen tid för att dela med mig av den rikliga mängd misstag jag själv har gjort, sett göras och ser upprepas om och om igen.

   Platschefen har lite fokus just nu för mig, vi funderar åt en kund på hur en platschef skall funka om några år, vilka krav och förväntningar företagen (och kunderna) skall ha på framtidens platschefer och – viktigast – hur man skall utbilda en kull nya platschefer till detta.

   För övrigt är denna bloggen fokuserad enbart på utveckling av byggbranschen, arbetsmiljö i byggbranschen, trivsel i byggbranschen, jobbarkonmpisar i byggbranschen, arbetsglädje i byggbranschen, privatkunder i byggbranschen, jämställdhet i byggbranschen, miljö i byggbranschen, Planeten Jorden, anekdoter om livet i byggbranschen, människor jag mött i byggbranschen.

   Och kaffe. I byggbranschen.
   Och tre-fika. Som vi inte har i byggbranschen. (väl?)

 3. Som konsult är man nästan alltid glad för ett nytt projekt, till man inser att det här har man fått för sina synders skyll. ”Relationshandling” är det vackraste ord jag vet, för då är man (oftast) klar med eländet.

  • Ah, en cynisk konsult!
   Livet går vidare, vi får se det så.
   —-
   Men tack för tipset om ”Relationshandling” – det ordet går ju faktiskt att tolka på fler sätt.
   🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s