Fuskbyggare no 8 – En fighter

Ja, Leif Halvarsson på X-tra Lagom Produktion har gjort succé senaste dygnet. Möjligen gäller regeln att det bakom varje framgångsrik man står en förvånad klok kvinna. Hans fru verkar vara drivande i återupprättelsen. Respekt.

Vi har ju inte fått se programmet och det är naturligtvis orättvist att bara se en sida av det hela men vi kan väl utgå fram att det uteblivna programmet följde samma mönster som de övriga. Halvarssons har sett programmet däremot och de gör ett stillsamt men effektivt motstånd.

Jag har sett hela ”konfrontationen” med Anders Wistbacka från Nordisk Film. Wistbacka gör en minst sagt blek insats jämfört med den forcerade attityd skjutjärnsreportern Ekdal anlägger när han konfronterar sina offer. Wistbacka fegar också ur ordentligt när han nekar att ha speciellt mycket alls att säga till om.

Jag skulle kunna skriva en lång sammanfattning om konfrontationsvideon men det är sent på kvällen läggdags nu så jag klipper helt fräckt in Leifs brev till Timell och Ekdal. Det räcker långt att läsa detta.

”onsdag, den 23 februari 2011

Detta mail är riktat till er båda oberoende av vem som läser mailet. Det är skrivet i ”du” form så att det förhoppningsvis ska kännas personligt till någon av er.

____________________________________________________

Hej Lennart Ekdal. och Martin Timell.

Ryktet av att du är en erfaren programledare och tillika journalist har naturligtvis även nått mig.

Trots dessa rykten måste jag tyvärr, av ren nyfikenhet, ifrågasätta vissa  scenarion som titt och tätt

förekommer i programmet Fuskbyggarna som handlar om mig, som tydligen ska sändas den 2:a mars 2011.

Mina frågor till dig är följande:

–          Hur uppdaterad har du blivit? Har Anders Wistbacka på Nordisk film talat om för dig att all mail korrespondens finns skickat till honom? Där finns allt angående den pågående konflikten med Lise-Lotte Ek.

–          Att jag, som det kommer att sägas i programmet, ringde senare och sade att allt var ett missförstånd, är fel. Jag frågade om det fanns en mail adress som jag kunde skicka

–          kompletterande uppgifter på. Jag fick den på SMS och skickade senare allt dit.

–          Tydligen i onödan.

–          Vet du om att vi lämnade bygget på grund av att hon inte betalade för jobben som låg utanför offerten?

–          Jag vet hur huset såg ut när vi lämnade det. Vi erbjöd henne ett avdrag på 50 000 kr på hennes skuld, för att hon på så sätt skulle kunna ta in en annan firma som kunde färdigställa.

–          Hon sade Nej.
Vet du det?

Vi erbjöd henne att göra allt klart gratis under förutsättning av att hon betalade extrajobben hon
beställt.

Hon sade nej. Vet du det?

 

–          Bilder inlagda t.ex. där en genomgång, anslutning för ventilation till ett torkskåp finns med som ett varnande exempel för min firma saknar helt grund. Torkskåpet stod ännu i hennes stora rum

när vi tvingades lämna bygget. Någon annan har anslutit och vi får skiten. Är det bra?

 

Bilder utifrån huset där både jag och alla tittare begriper att, om man låter ett hus stå så i flera månader kommer det att ta stryk. Hade hon betalat sina extrajobb hade inget av detta hänt.

 

–          Ni påtalar i programmet att taket blåste av. Det är fel. Stormen skadade däremot takpappen som gjorde att isoleringen blev blöt. Vi beskrev skadan för vårt försäkringsbolag som oklanderligt betalade både material och arbete, för att åtgärda detta.

Antydningar i Ert program säger annat om mina försäkringar. Är det svårt att kolla sånt?

Länsförsäkringar heter vårt lilla försäkringsbolag. Är det svårt att hitta? Hitta.se eller Eniro är ett tips. Ring och undersök, för det är väl det hela programmet handlar om?

 

–          Angående den lustigt kopplade säkringsdosan som Martin skrek att han skulle slänga ifrån sig tillhör hennes gamla hus. Hon ville få den utbytt senare för att få sin elräkningen separerad. Nu fick hon tydligen hela räkningen från vattenförbrukningen i det lilla området (vattenpumpen går    på el).  Talade hon om för Er att det var hennes egen gamla elanslutning ni skrämdes av när hon såg inslaget?

 

–          Angående mitt gamla, numera sålda hus, kan jag inte stå till svars för hur eller vad köparen har

haft för sig under 5 års tid. Badrummet fungerade i alla fall under den tiden vi bodde där. Vi var

två vuxna och fem barn. Badrummet byggdes ca 1986-87. Med min erfarenhet av fem barn                            i
samma hus har jag blivit varse att det blir det stopp i vattenlåset ibland. Mitt fel eller inte?

 

–          Av bilderna från utsidan av huset i Åhus, där bedrövliga bilder av både staket och balkongräcke visas vill jag bara säga att allt dessa är uppsatta , monterade långt efter försäljningen av huset i fråga. Eva Nilemark  har uppenbarligen en helt annan smak än jag har. Bilderna visas naturligtvis enbart av det svarta syftet att svärta ner min firma så mycket som det går, oavsett om det är någon annan som gjort arbetet.

Sådana research är tydligen allt för svåra för detta undersökande program.

Informationen från Bolagsverket (som ni tar upp i ert program), grundar sig på vad jag tänkte ägna mig åt då jag startade företaget. Musik, reklam, manus mm. Jag kunde inte snickra då p.g.a att jag hade en axelskada som hindrade mig från att arbeta inom bygg. Jag skulle blivit opererad, men tack vare de sprutor som jag fick i axlarna under två år gjorde att axlarna läkte och jag behövde ingen operation.

Då beslutade jag mig för att återgå till byggjobbet igen.

Varför har man inte tagit fram vad det står på Skatteverket och på vår F-skattesedel?

Och vad som står som presentation på de flesta informations-siter på Internet. Är inte Skatteverket viktigare än Bolagsverket?

Eftersom ni utforskat våra skulder hos SKV, måste ni ju sett vilken sysselsättning vi håller på med nu.

Att namnet (”X-Tra Lagom Produktion”) finns kvar beror på att jag tyckte om namnet helt enkelt.

Uttalandet som ni hade i programmet, där ni påstod att min firma inte går så bra, för att jag hade en skatteskuld på 122 000, Vet in om att orsaken till denna skatteskuld beror uteslutande på Lise-Lottes Eks ovilja att betala fakturorna på vårt extrajobb. Ironiskt nog handlar det om ungefär samma summa pengar, som hon vägrade betala.
Vi var helt enkelt tvungna att ta av de avsatta momspengarna för 2009, för att kunna betala löner, försäkringar, arbetsgivaravgifter och även för att kunna överleva själva. Vår enda inkomst är just företagets inkomster.

Om ni är tveksamma om vad vi gör, så fråga våra nöjda kunder om vad vi har gjort… Spelat musik ,renoverat eller byggt? (Mail och dolda inspelade telefonsamtal från nöjda kunder, finns hos Anders Wistbacka ). Vet du om det?

 

 

Mina frågor till dig är näst intill oändliga, men dessa var några av dom som stör mig mest              och då har jag inte vävt in så pass tunga påståenden som att:

 

–          Ni vill tydligen få mig att framstå som en pajas som lärt mig genom underhållning hur man blir trevlig och får kunder.

 

Min kunskap inom bygg och snickeri är grundat på 34 års erfarenhet.

Förmågan att vara trevlig, och förtroendegivande beror på min uppfostran från min far och mor, som lärde mig att ärligheten varar längst.

Bildklipp när jag spelar musik visas. Varför?

Att man är intresserad av musik och har arbetat med det i ett antal år, tar det bort min kunskap inom bygg och snickeri? Går inte sådana saker att kombineras? Att det är en ynnest att få kunna arbeta med det som man tycker om betyder ju inte att mina kunskaper och erfarenheter som snickare eller musiker blir sämre.

Arbetar man dessutom parallellt med  min egen renovering på mitt hus i Åhus under 12 år (som var ett rivningsobjekt när jag köpte det), gör ju  inte saken sämre, trots köparens, (Ewa Nilemarks) kommentarer, som jag aldrig fick chansen att kommentera eller försvara. Varför?

 

–          Klipp på Lise-Lottes Eks sons dramatiska och sorgliga slut.

–          Hennes hund som brann inne.

 

Jag är ledsen men vad har det med hennes obetalda räkningar att göra?

Ge mig ett nog bra svar, så köper jag det.

 

Du verkar medveten om vad du står för inför kamerorna och vad du representerar i programmet,

Det vore snällt och jag skulle betrakta det som ärligt om du ville besvara detta mail innan sändning,

2011-03-02

Du är välkommen att besöka våran hemsida www.x-tralagomproduktion.se,

för att se våran sanning i denna konflikt.

Där finns dokument, klipp, hela intervjuer och inspelat material efter att vi sett ”det färdiga programmet” tillsammans med Anders Wistbacka på Mordisk Film. (förlåt Nordisk Film)

Om du vill ha mer information och underlag, som antagligen kommer att förstärka din position som undersökande journalist, kontakta Anders Wistbacka, producenten på Mordisk Film.

 

Kopia av detta mail är skickat även till Martin Timell, till Anders Wistbacka och läggs ut på våran hemsida.

 

Med vänlig hälsning

Leif ”Havva” Halvarsson (X-Tra Lagom Produktion)”

 

Kollegan googlade just fram en artikel om kunden, det är från Kristianstadbladet 2009 och bekräftar väl ungefär det man ser och hör i X-tra Lagoms videoproduktion. Bedöm själv.

Välförtjänt uppmärksamhet GPABResuméDagens Media och Expressen,

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s