Sync vill stoppa fuskbyggarna

Synctrion är på konferens, bland annat för att fundera på hur vi skall hjälpa småbyggarna att inte försätta sig i situationer som lockar Timell och Ekdal att besöka buschen. Vi vill stoppa dem från att bli fuskbyggare.

En annan som möjligen redan stoppat Fuskbyggarna är Fuskbyggare no 8. Jag tror man kan skriva hur mycket som helst om det sista uteblivna programmet i serien Fuskbyggarna. Något fick TV4 (eller Nordisk Film?) att ta beslutet att inte sända.

Privata skäl anges som orsaken. Vi får hoppas att det inte är så illa att någon mer gått och gjort sig själv och andra olyckliga på riktigt inför programmet. Nordisk Film hade ju tänkt använda ett tragiskt självmord för att ge sympati åt en person och misskreditera en annan i programmet. Det känns ganska långt under skamgränsen – även för TV4?

Konfrontationsvideon  med Anders Wistbacka på Nordisk Film är amatörmässigt gjord naturligtvis, den är dessutom lång så det blir nog inte så många som ser den. I korthet är det Leif och Maria Halvorsson som pratar och Wistbacka svamlar tillbaka att han skriver så pennan glödeer och att han måste ta med sig detta tillbaka och att det inte är han som bestämmer och att det är TV4 som bestämmer.

Wistbacka säger inget när Maria Halvorsson blir mer upprörd och går på om ”vidrig journalistik” och ställer frågan om sanningen inte är viktig för TV4. Han är om möjligt ännu tystare när han dra på om att det här inte är seriöst, det är inte undersökande journalistik, det är en avrättning. Tystast är nog Wistbacka när Maria jämför med Uppdrag Granskning och säger ”Josefsson tar ju reda på sanningen i alla fall”  🙂

Paret Halvorsson radar naturligtvis upp det som de tycker är orättvist i programmet, det som vi andra inte sett. Man kan sförstå att Nordisk Film hade tänkt dissa byggaren med smeknamnet Havva för att han en gång prövade livet som musiker, han startade firman den perioden och det antyds att han är en pajas som därför inte kan bygga.

Så fortsätter det.

Halvorsson har nu min sympati, de visar civilkurrage och jävlar anamma. Havva säger att ”även om det känns jävligt otrevligt det här så är det bättre än att gömma bakom ett träd” och ”nån måste stå upp för företagen också” och dessutom ”det finns oseriösa kunder också”

Det finns en jävligt usel moral och cynisk inställning på vissa produktionsbolag i mediabranschen också.

—–

Det finns dessutom ett specifikt produktionsbolag som har renoverat en kåk med hjälp av ett antal byggare som nog hade tänkt att få sin betalning i form av produktplaceringar och inbäddad reklam, men det sket ju sig. De vill nog ha sin ersättning ändå på något sätt. Timell kanske får svinga hammaren själv ett tag? 🙂

—–

Mer på Sync Blog om privatkunder och mer specifikt de 5% man inte borde jobbat för.

—-

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s