Årets Byggchef – framtidens ledare

Jag har på märkliga vägar råkat hamna mitt i ett smårgåstårtekalas. Det är bra för jag gillar verkligen smårgåstårta och jag gillar kalas också. Speciellt på arbetstid.

Själva orsaken till kalaset gillar jag den med. Tidningen Byggvärlden utser tillsammans med Ledarna en person i byggbranschen som förtjänar lite extra uppmärksamhet och utser honom eller henne till Årets Byggchef. Nyss avslöjades alltså vinnaren.

Så ställer vi oss allihopa upp och säger – Grattis Magnus Rudén på AF Bygg! – Hurra, Hurra,Hurra,Hurra

—–

Det är väl förmodligen läge för ett litet högtidstal. *host*

…text saknas…(detta inlägg var inlagt igår redan och det måste ju ske spontant – återkommer med utskrift sen)

—–

Annons

En reaktion på ”Årets Byggchef – framtidens ledare

 1. I de här sammanhangen brukar jag tänk på att när de 40-talister som idag lämnar plats för en yngre generation var unga på 70-talet, då tänkte de precis likadant. Att de ville kasta ut allt gammalt skrot och börja på ny kula.

  Om 15 år (är 70-talist själv) är man väl själv den som fäller stofila uttalanden om att det var bättre förr, och att alla nymodigheter är ett elände 😉

  Känner redan nu att jag inte är samma person som för 15 år sen, och har svårare att se på alla nya saker med samma entusiasm och öppenhet som när jag var yngre.

  Finns lite roliga grafer på andra sidan i den här pdfen:

  Klicka för att komma åt Roberts%20&%20Mroczek,%202008.pdf

  ”Öppenhet för nya upplevelser” bromsar upp ganska skarpt efter 20 års ålder. Däremot fortsätter ”samarbetsvillighet”, ”emotionell stabilitet” och ”målmedvetenhet” att öka.

  Många i 50- och 60-talistgenerationen som försvann från byggbranschen under svackan i slutet av 70-talet och fastighetskrisen i början av 90-talet. Att 40-talisterna skulle reformera branschen på ålderns höst hade nog varit att hoppas på för mycket. Branschen har nog kört på i gamla hjulspår längre än man hade gjort med mer åldersblandning.

  På gott och ont lär det hända en hel del nu när 40-talisterna går i pension. Man kommer att prova på nya grejer, men man kommer också att göra precis samma misstag som de lärt sig att undvika 😉 Erfarenshetsåterföreningen har inte varit 100% med detta åldersglapp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s